Pretraga
Restoran 14.11.2025

Fresca poziva na brunch: Novi meni za jutarnji comfort food, vino ili prijatan početak vikenda

Nataša Stevanović
Kajgana sa škampima, spanaćem i biskom, fresca restoran
Foto: Fresca

Brunch u Fresca restoranu je nova preporuka među beogradskim gastro ljubiteljima, posebno za one koji traže lagane italijanske ukuse u modernoj, urbanoj verziji. Fresca, italijanski restoran, spaja svežinu sezonskih namirnica, prepoznatljive italijanske klasike i kreativne tanjire koji odgovaraju današnjim navikama gostiju – od kasnog doručka do produženog ručka.

Zato, 15. novembra, italijanski restoran Fresca na Dorćolu pokreće novi brunch meni (koji će se služiti samo tokom vikenda), sa specijalitetima brand-chefa i suosnivačice Nataše Berezove i chefa Antona Krasikova.

Brunch u Fresca restoranu – italijanski meni koji osvaja

Za lep početak dana Fresca je osmislila kratak i elegantan meni, tu su: zeleni omlet sa začinskim biljem, rikotom i spanaćem, nežana kajgana sa škampima, spanaćem i biskom ili jaja alla Fresca, sa paradajz sosom, pastramijem, začinskim biljem i mariniranim krastavcem.

fresca restoran, brunch meni fresca
Foto: Fresca
Palačinke od tikvica sa dimljenim lososom, poširanim jajetom i penom od parmezana
Foto: Fresca

Nezaobilazna je njihova verzija velikog doručka, tzv. Fresca Breakfast sa italijanskim motivima: pržene artičoke, komorač, krem od artičoka i još mnogo toga, kao i palačinke od tikvica sa dimljenim lososom i penom od parmezana, te novi tip doručka sa pastramijem na toplom briošu.

Uz sve to možete dodati tiramisu, kafu, matchu, sveže ceđeni sok od pomorandže ili vino iz bogate vinske karte na čašu, koju je sastavila suosnivačica Katarina Ternovskaya.

Zeleni omlet sa začinskim biljem, rikotom i spanaćem, fresca restoran
Foto: Fresca

Brunch u Fresca restoranu dostupan je subotom i nedeljom, od 10:00 do 14:00, a na meniju su:

  • Zeleni omlet sa začinskim biljem, rikotom i spanaćem – 800 RSD
  • Fresca Breakfast: jaja, pržene artičoke, komorač, čeri paradajz, senf od celog zrna slačice i krem od artičoka, sa rozbifom ili pečenim dimljenim lososom – 1100-1300 RSD
  • Jaja alla Fresca sa paradajz sosom, pastramijem, začinskim biljem i mariniranim krastavcem – 1100 RSD
  • Kajgana sa škampima, spanaćem i biskom – 1300 RSD
  • Topli brioš sa pastramijem, kremom od senfa i mariniranim krastavcem – 1200 RSD
  • Palačinke od tikvica sa dimljenim lososom, poširanim jajetom i penom od parmezana – 1300 RSD
  • Torta od rikote sa sezonskim džemom – 700 RSD
  • Tiramisu – 700 RSD
tiramisu, fresca restoran
Foto: Fresca

I nešto što nikako ne treba izostaviti, od ove nedelje italijanski restoran Fresca počinje sa radom od 12 časova radnim danima i otvoren je svakog dana za dnevni hedonizam i ručak. Ovaj model pokazuje kako jedan dobro osmišljen brunch meni može postati snažan diferencijator u gradskoj ponudi i privući stalne goste.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre nego što objavite komentare, posetite i upoznajte se sa uslovima korišćenja usluge.