20.10.2020 Horeca oprema

BelI i rose penušci Vronsky – kreirani za svečane i značajne prilike

Ime ovog autentičnog penušavca prefinjenog ukusa zapravo je posveta ruskom pukovniku Nikolaju Nikolajeviču Rajevskom (alijas grof Vronski iz romana Ana Karenjina), koji je dao život u borbi za oslobođenje Srbije od Turaka. Navodno, za života je izrazio želju da njegovi posmrtni ostaci budu preneseni u Rusiju, a da mu srce ostane u Srbji.

U slavu junaka i njegove ljubavi

U slavu ovog velikog junaka, ali i ljubavi koju je gajio prema Ani Karenjinoj, u Rubinu je odlučeno da posebna vina, kreirana za svečane i značajne prilike, dobiju upravo ime Vronsky.
Vronsky vina se proizvode po najkvalitetnijoj, tradicionalnoj šampanj metodi. Sam proces traje od tri do pet godina, prilično je kompleksan, dugotrajan, skup i podrazumeva odležavanja vina na talogu i sekundarnu fermentaciju u boci, čime se dobija na kompleksnosti i boljoj integraciji sekundarnih aroma. Berba za penušavce počinje pre nego što grožđe postigne svoju punu tehnološku zrelost (kako bi sačuvalo dovoljno svežine, vrlo važne za penušava vina) i vrlo nežno se potom presuje. Beli Vronsky proizvodi se od šardonea iz vinograda u Lučini, a Vronsky Rose od pino noara iz vinograda u Bačini. Vronsky penušavci dokazuju da je Rubin i te kako sposoban za velika vinska dela, te da nije zalutao u prvu srpsku vinsku ligu.

AUTOR: JOVANA LJUBIŠIĆ

FOTO: RUBIN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije