Pismo iz Njujorka: Kako otključati legendarni Daikiri
Pismo iz Njujorka nam je poslao naš stručni saradnik Nikola Nikoletić u svom autorskom tekstu otkriva kako otključati legendarni koktel i nezaobila...
pročitaj jošBeli Rus je koktel koji je planetarnu popularnost stekao nakon filma Veliki Lebovski sa legendarnim Džefom Bridžisom u glavnoj ulozi. Bez obzira na ime, ovaj koktel nema velike veze sa Majkom Rusijom. Dobro, ima votke, ali to je sve. Beli Rus je prvi put smućkan u Belgiji pre više od 70 godina, a da biste ga napravili „po propisu“ treba vam Kahlua, odnosno liker od kafe, slatka pavlaka ili mleko, koje može biti i kokosovo. U zimskoj varijanti možete preskočiti led i uživati u toplom napitku. Naravno, umereno, jer će vas alkohol vrlo brzo prevariti.
SASTOJCI:
* 2 čašice skuvane kafe
* 1 čašica Kahlue ili likera od kave
* 1 čašica mleka
* 1/2 čašice votke
* šlag prema želji
PRIPREMA:
Sipajte u lončić sve sastojke i zagrejte ih na temperaturu od oko 65 stepene, ali ne smeju da prokuvaju.
Sipajte vrući koktel u visoku čašu za čaj i prema želji ukrasite šlagom.
Nova pržionica kafe i kafeterija Sonder nalazi se na Vračaru. A pored uživanja u svežoj kafi različitih blendova pripremljenoj na adekvatan način S...
pročitaj jošDanilo Dača Božović godinama važi za jednog od najboljih barmena Majamija, a u intervjuu za naš magazin otkriva kako funkcioniše njegov Swizzle Rum...
pročitaj jošDuž dobro poznatog gastro poteza na Zemunskoj pijaci smestio se relativno nov lokal zanimljivog koncepta, Lole Wine Shop & Bar. Pristupačno, po...
pročitaj još