
Kompanija Silbo slavi 30 godina uspeha: Od ideje do lidera u distribuciji!
Silbo je svoje mesto na tržištu izgradio kroz distribuciju proizvoda široke potrošnje i svojim partnerima pruža kompletnu uslugu logistike, skladiš...
pročitaj jošČitaocima magazina CafeBar & Restoran bartender Zoran Budimirović poklanja recept sjajno izbalansiranog koktela Brankoni, čiji ključni sastojak je naše nacionalno piće, rakija šljivovica.
– Kada pričamo o magazinima, Cafe Bar & Restoran otkrivao je često recepture starih i popularnih koktela, što me je zaintrigiralo i tragao sam za sličnim temama u drugim izdanjima. Naišao sam u jednom momentu na popularni francuski, tačnije magazin iz Pariza koji je spomenuo koktel Boulevardier, davne 1920. godine. Predstavljao je savršen balans tri sastojka koji i danas ulepšava dane konzumentima – ističe Zoki.
– Tema našeg koktela Brankoni je baš taj savršeni balans, koji me je inspirisao i koji sam uspeo da postignem sa šljivovicom. Ona je naša tradicija koja može mnogo da doprinese u pisanju nove istorije kad su kokteli u pitanju. Ako je voće baza u koktelu, treba znati koje su mu prednosti u aromatici i na šta treba obratiti pažnju u pravljenju balansa.
– Branko Premium Šljivovica je nešto približno burbonu, tako da je odlična zamena za bazni alkoholu u koktelu Boulevardier, a lični pečat i savršeni balans postigli smo dodatkom Urban likerom od višnje, koji je pogurao note crvenog vermuta, primirio alkohol i oplemenio gorki biter. Da se osvrnemo malo kroz istoriju. Posle Prvog svetskog rata, povećali smo broj zasada šljive Požegače. Rast u voćarstvu primetio se po izvozu osušene šljive. Kod nas je šljivovica veoma zastupljena i u običajima, a novo vreme donelo je nove trendove u kojim kokteli sa rakijom pomeraju granice i postavljaju nove standarde – objašnjava svetski nagrađivani bartender i brand ambasador Branko rakije, Zoran Budimirović.
Zamislite hladan cappuccino koji donosi svežinu tajgi sa mekanim mochijem koji savršeno dodaje toplinu Srbije. Ovaj combo i još mnogo toga zanimlji...
pročitaj jošI ove godine, inicijativa Ima bez dima poziva kafiće, barove i restorane širom Srbije da se pridruže obeležavanju Svetskog dana bez duvanskog dima ...
pročitaj jošKrajem maja, vinilska izakaja i bar KISSA10 na Dorćolu predstavlja prvo ažuriranje menija od otvaranja. U ponudi je sada još više minimalističke hr...
pročitaj još