24.09.2020 CafeBar TV

Open Concept bar u kojem se pije na sat!

Koga ne bi obradovala činjenica da se u baru piće ne naplaćuje? Vodeći se tom psihologijom, Amerikanac Majkl Batler u Sent Luisu je pokrenuo Open Concept bar. Radi se o kvartovskom open baru u kojem gost plati 10 dolara na sat i pije koliko god hoće.  Subotom organizuju specijalne večeri, na primer, neograničene količine belinija, zatim branč dane sa švedskim stolom sa kojega gosti pojedu koliko žele za 20 dolara na sat.

„Bar ne prodaje piće, nego vreme“

Kako je za Sent Luis Magazin objasnio Batler, reč je o modelu u kojem bar ne prodaje piće, nego vreme. Ideju je dobio na događajima na kojima je skupljao novac za svoju kampanju za lokalne izbore.
„Organizovali smo ivente na kojima smo naplaćivali ulaz na sat i nudili besplatna pića. Na internetu smo prodali puno ulaznica i tada sam se zapitao da li bi taj model mogao primeniti u pravom baru“, rekao je Batler.
Naravno, odmah se nameće pitanje kako sprečiti da gost uđe u bar, stavi 10 dolara na šank i u narednih 59 minuta se uništi od alkohola.  Open Concept je uveo obaveznu registraciju na internetu pomoću koje gosti dobijaju šifre za narudžbine. Barmeni ne smeju odjednom poslužiti više od jednog pića po osobi i moraju se osloniti na procenu i iskustvo u kontroli opijanja.
Sistem je u fazi testiranja i vrlo je neizvesno kako će završiti. Glavni problem je što gostima nudiš „koliko mogu popiti“, a onda im barmen po svom uverenju to ograničava. Bojim se da će vrlo brzo gost napustiti lokal i za svoje pare negde drugde piti, a da ga niko ne gnjavi. Taman ga i više koštalo.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

IZVOR: SENT LUIS MAGAZINE

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.