Masnoća zrelog avokada će doprineti sočnosti ovog kolača.
SASTOJCI (za 6 osoba):
* 350 g zrelog avokada * 150 g šećera * 130 g čokolade za kuvanje * 80 g pistaća * 70 g brašna * 2 jaja * prašak za pecivo * krupna so * rum
KORAK 1
Oljuštite avokado, iseckajte ga na komadiće i izgnječite. Umutite jaja i šećer, a zatim dodajte izgnječeni avokado. KORAK 2
Pomešajte manju kašičicu praška za pecivo sa brašnom i sjedinite sa smesom od jaja, šećera i avokada. KORAK 3
Istopite čokoladu, dodajte je smesi i aromatizujte sa nekoliko kašičica ruma. KORAK 4
Obložite četvrtasti pleh, čije su stranice 17 cm, a dubina 3, papirom za pečenje i pospite polovinom iseckanih pistaća, pa sipajte smesu i, na kraju, pospite preostalim pistaćima. KORAK 5
Pecite 35 minuta na 180 stepeni. Začinite krupnom solju i dekorišite mlevenim pistaćima.