14.05.2023 Food

Japanci napravili najskuplji sladoled. Porcija košta 5.980 evra

Japanski brend luksuznih sladoleda Cellato postavio je Ginisov rekord s najskupljom porcijom sladoleda od 130 ml koja košta neverovatnih 5.980 evra.

Mešavina belih tartufa, selekcije sireva i paste od sakea

Ovaj proteinima bogati luksuzni sladoled naziva se Byakuya i sastoji se od mešavine belih tartufa, selekcije sireva, paste od sakea i jestivih zlatnih listića.

Sladoled je blage slatkoće, kompleksnog ukusa i baršunaste teksture.

Proizvođač ga opisuje kao poslasticu sa baršunastom podlogom od mleka i najfinijih sireva, te neodoljivom aromom belog tartufa. Sladoled je blage slatkoće, kompleksnog ukusa i luksuzne, meke teksture. Srazmerno ceni i statusu, pakuje se u glamuroznu crnu kutiju, a servira se uz ručno rađenu kašičicu koju prave Takeuchi zanatlije u Fushimi, tehnikom izrade kojima grade hramove.

Beli tartufi iz Albe su krivi za cenu

No, nažalost, čak i ako platite astronomski iznos, kašičicu ne možete poneti kući jer nije uključena u cenu. Naime, proizvođači tvrde kako ona nije razloge skupoće, već beli tartufi koji se uvoze iz Albe, a čija porcija košta 1.365 evra.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

IZVOR: CELLATO

FOTO: CELLATO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije