Novi METRO Cash & Carry objekat otvoren u Šapcu
METRO Cash & Carry Srbija otvorio je novi objekat u Šapcu, na novoj adresi (Severna transverzala 19) u značajno većem prostoru. "METRO svoj fo...
pročitaj jošŠef Milica Aleksić je za naše čitaoce priredila inovativnu poslasticu od sastojaka koji se ne sreću često u pripremi
SASTOJCI:
Za kolače:
300 g masline bez koštica
250 g smeđeg šećera
150 g bademovog brašna
150 g brašna tapioke
6 dl vode
150 g akvafabe (tečnost od kuvanja leblebija)
3 g ksantana
10 g prašak za pecivo
10 g sode bikarbone
2 vanilin šećera
250 g butera bez laktoze
Maslinovo ulje
Za sorbe:
Limun sok
Ruzmarin svež
Šećer od kane
PRIPREMA:
Limun dezinfikovati i narendati zest. Pulpu limuna naseći na komade i pomešati sa šećerom od kane i zestom, zamrznuti i neposredno pred servis obraditi u Paco-jetu.
Za kolač prokuvati masline sa vanilin šećerom i vodom i usitniti blenderom. Akvafabu, šećer i ksantan umutiti penasto do čvrstog pika. Praškaste sastojke pomešati i prosejati kroz sito, dodati u umućenu akvafabu uz lagano mešanje. U sjedinjenu masu dodati oceđene masline i buter bez laktoze.
Pripremljenu masu razliti u podmazane forme ili pleh i peći na 180°C 20 minuta, zatim na 160°C još 30 minuta.
SERVIRANJE:
Servirati topao kolač sa sorbeom od limuna i ruzmarina.
Milica Aleksić
Rukovodilac METRO HoReCa centra
U Čokoladnoj Akademiji Beograd u Beton Hali održan je najslađi događaj godine, Regionalno takmičenje za predstavnika Jugoistočne Evrope u svetskom ...
pročitaj još