Kolač od maslina
09.07.2022 Dessert & Gelato

Kolač od maslina sa sorbeom od limuna i ruzmarina by Milica Aleksić

Šef Milica Aleksić je za naše čitaoce priredila inovativnu poslasticu od sastojaka koji se ne sreću često u pripremi

Kolač od maslina

SASTOJCI:
Za kolače:
300 g masline bez koštica
250 g smeđeg šećera
150 g bademovog brašna
150 g brašna tapioke
6 dl vode
150 g akvafabe (tečnost od kuvanja leblebija)
3 g ksantana
10 g prašak za pecivo
10 g sode bikarbone
2 vanilin šećera
250 g butera bez laktoze
Maslinovo ulje
Za sorbe:
Limun sok
Ruzmarin svež
Šećer od kane

kolač od maslina

PRIPREMA:
Limun dezinfikovati i narendati zest. Pulpu limuna naseći na komade i pomešati sa šećerom od kane i zestom, zamrznuti i neposredno pred servis obraditi u Paco-jetu.
Za kolač prokuvati masline sa vanilin šećerom i vodom i usitniti blenderom. Akvafabu, šećer i ksantan umutiti penasto do čvrstog pika. Praškaste sastojke pomešati i prosejati kroz sito, dodati u umućenu akvafabu uz lagano mešanje. U sjedinjenu masu dodati oceđene masline i buter bez laktoze.
Pripremljenu masu razliti u podmazane forme ili pleh i peći na 180°C 20 minuta, zatim na 160°C još 30 minuta.
SERVIRANJE:
Servirati topao kolač sa sorbeom od limuna i ruzmarina.

Milica Metro

Milica Aleksić
Rukovodilac METRO HoReCa centra

AUTOR: MILICA ALEKSIĆ

FOTO: METRO HoReCa CENTAR

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije