METRO na sajmu Food Vision proslavio 10 godina svog HoReCa centra
METRO Cash & Carry Srbija proslavio je deceniju postojanja svog HoReCa centra, u okviru Food Vision-a, čiji je METRO ovogodišnji zvanični Gastr...
pročitaj jošU razgovoru za magazin i portal @CafeBar_Restoran, šef Milica Aleksić otkriva da su sredstva ponude pored koncepta, uslovljena kapacitetom, obimom posla i brojem zaposlenih i kao ključnu stvar navodi dovoljno mogućnosti izbora za sve tipove gostiju. Sama kaže kako „živi život hrane“ i smatra da se hrana ne može pripremati bez emocija. Upravo emociju, pored iskustva i umeća, prenosi svojim studentima tokom dugogodišnjeg pedagoškog rada.
Zbog svega navedenog, Milica Aleksić je bila savršeni sagovornik na temu formiranja desertne karte u restoranima, o čemu možete pročitati OVDE.
Sastojci za PODLOGU
340 g brašna tip 400 ili tip 550
100 g šećera
220 g maslaca
35 g žumanaca
58 g jaja
malo soli
vanilin šećer po želji
Priprema
Izmešati brašno, šećer i so. Dodati hladan maslac usitnjen na kocke i mešati dok masa ne počne da se mrvi.
Dodati žumanca i jaje i po potrebi kašiku hladne vode i mesiti dok se testo ne ujednači.
Podeliti testo na manje jufke, umotati ga i ostaviti da se ohladi 20 minuta.
Razvući jufke u krug prečnika pogodnog za formu, oblikovati ga i izbušiti viljuškom da ne raste tokom pečenja.
Peći na 200°C 15 minuta.
Sastojci za KREM
2 dl mleka
40 g meda
30 g kukuruznog skroba
1 jaje
½ dl slatke pavlake
vanilin šećer po želji
Priprema
Izmešati hladno mleko, med, skrob, jaje i vanilu.
Prokuvati na umerenoj temperaturi da se zgusne i ohladiti.
Nalupati slatku pavlaku i sjediniti je s ohlađenim kremom.
Filovati podlogu.
Sastojci za DEKORACIJU
2 belanceta
50 g šećera
sezonsko voće koje je neophodno da pokrijete tart
lavanda po želji
Priprema
Belanca preostala od pripreme podloge i šećer nalupajte na pari.
Šam koristite za ukrašavanje tarta.
Voće očistite, oblikujte i prokuvajte s malo meda.
Začinite svežom lavandom i ostavite da se ukusi sjedine.
Složite voće po površini krema i dekorišite pripremljenim šamom.
Uživajte u slatkom zalogaju.
Prvi pisani trag do kog smo došli u vezi sa postojanjem mesta Bela reka datira još iz 1853. godine. Baš na ovom mestu, Mihajlo Obrenović je imao er...
pročitaj jošIzvorna Cezar salata je zamišljena kao finger food tako što bi se celi listovi zelene salate rolali i umakali u dresing, a zatim jeli. To je bar bi...
pročitaj još