
Prijavljivanje za „Pekarijadu 2025“ je počelo, i trajaće do kraja februara!
Kompanija Lesaffre Srbija sa ponosom najavljuje početak prijava za petu „Pekarijadu“, nacionalno takmičenje koje okuplja najbolje pekare iz cele Sr...
pročitaj jošZima je idealno vreme za tople napitke koji pružaju bogatstvo ukusa, ali i komfor i energiju koji su nam posebno potrebni tokom zimskih dana. Topla kafa je svakako jedan od najpopularnijih napitaka, bez obzira na doba dana i raspoloženje. A mnogi kafu ne mogu da zamisle bez mleka, i to onog „pravog“, koje daje ekstra notu i punoću ukusa.
Ključni za dobro uparivanje mleka i kafe, odnosno prepoznavanje „pravog“ mleka za kafu, jesu nivo proteina i količina masti u datom mleku. Ova dva elementa prilikom pripreme kafe, posebno od strane profesionalnih barista, omogućavaju razvijanje punog potencijala ukusa mleka, a samim tim i celokupnog napitka. Pored nivoa proteina i masnoća, izuzetno je važna i količina laktoze, tj. mlečnih šećera, koja se dobija nakon zagrevanja mleka.
Kako će se kafa i mleko upariti, zavisi i od kiselosti kafe i uglavnom se smatra da će se kafe sa klasičnijim, čokoladnijim ukusom, potencijalno bolje slagati sa mlekom, od onih kiselijih.
Barista mleko Mlekare Šabac dobar je primer „pravog“ mleka za kafu, ako želimo istančan balans između punoće ukusa mleka, kremaste teksture i dobro prepoznatljivog intenziteta espresa, koji dominira ovim skladom sastojaka.
Zbog toga je Barista mleko idealan HoReCa proizvod iz asortimana Mlekare Šabac i garancija savršenog napitka od kafe, posebno tokom hladnih zimskih dana.
Vinska kuća Rajić se nalazi u Bavaništu kod Pančeva. Za mesto se vezuje podatak da se pre oko 170 godina ovde gajilo gotovo 900 ha vinove loze. Kao...
pročitaj jošDositey Vodka, prva srpska premium votka, pojavila se na policama prestižnih kafea i restorana. Termin 'premium' apsolutno karakteriše Dositey Vodk...
pročitaj jošNajtalentovaniji srpski baristi takmičili su se za titulu Najbolji srpski nacionalni barista na 3. izdanju Lavazza Barista Challenge u Srbiji. Pobe...
pročitaj još