
Ćilim x Ming Dynasty Food: Ukus Kine u srcu Beograda
Prvo međunarodno gostovanje kineskog restorana i bara Ming Dynasty Food održaće se u beogradskom koktel baru Ćilim. U petak, 19. jula, ulice Beogra...
pročitaj jošShanky’s Whip je najveće iznenađenje na sceni premium alkoholnih pića u poslednje dve godine.
Činjenica da je za manje od dve godine dostigao preko milion prodatih boca u više od 80 zemalja sveta svedoči o brzini kojom je Shanky’s osvajao nepca širom planete. Jedinstveno ukusan, može se konzumirati u većem broju prilika nego ijedan poznati liker.
Od kafe sa par kapi Shanky’s Whip-a, preko ledeno hladnog šota, do vrhunskog Espresso martinija ili pravog klubskog pića u kibli punoj leda. Ako ga do sad niste probali, morate!
6 cl Shanky’s Whip likera
3 cl votke
3 cl espresso kafe
3 zrna kafe
Staviti led u šejker. Dodati shanky’s, votku i espresso kafu. Snažno šejkovati dok se svi sastojci dobro izmešaju i rashlade. Proceđeno servirati u martini čaši i ukrasiti sa zrnima kafe.
6 cl Shanky’s Whip
2 kapi Angostura bitera
1 mala kocka šećera
kora pomorandže
led
Starlino trešnjica za dekoraciju
Kocku šećera staviti u čašu za hlađenje, te dodati dve kapi bitera direktno na šećer. Dodati malo mlake vode i nežno mešati dok se šećer ne rastopi. Dodati led, pa sipati Shanky’s preko leda. Mešati 30 sekundi. Osloboditi ulja iz pomorandžine kore stiskom iznad čaše, zatim koru ubaciti u čašu. Ukrasiti sa Starlino maraskino trešnjicom.
Viski čašu napuniti ledom. Preliti sa 60 cl Shanky’s Whip-a. Uživati.
Slične teme:
Hennessy – ime koje više od 250 godina stoji na čelu industrije konjaka
Cocktail laboratorija: 5 bazičnih formula za koktele
Svetozar Janevski, predsednik Upravnog odbora Vinarije Tikveš, dobio je nagradu za životno delo, dok je Vinarija Tikveš dobila nagradu za najbolju ...
pročitaj jošSamba kafa svoj kvalitet zasniva na pažljivo odabranim prvoklasnim sortama kafe, a radi se o blendu 90% Arabike i 10% Robuste. Sve je počelo sponta...
pročitaj jošTrening centar Julius Meinl u Beogradu nudi kurseve koji pretvaraju bariste u profesionalce, a lokale u destinacije. U susretu ugostiteljstva, det...
pročitaj još