Restoran Vinogradi u Grockoj služi nekoliko autorskih jela
Izvanredna lokacija i čudesan vidikovac, nacionalna jela sa diskretnim pomakom ka modernom i ljubazna usluga su samo neki od epiteta kojim bi se mo...
pročitaj jošInteresantan spoj dodataka glavnoj namirnici laks kareu, koje čine slatkaste suve šljive, njeguška pršuta u kombinaciji s ajvarom, kačkavaljem, kajmakom i lukom čine fuziju koja će obradovati sve gurmane. Šešir vešalica se smatra istinskim tradicionalnim delikatesom.
Kuvari često kombinuju suve šljive za pripremu ovakvih specijaliteta jer njihova kiselina apsorbuje masti. Prednost je i ta što se osušeno voće može dugo čuvati dok stajanje ne utiče na hranljivu vrednost. Suva šljiva sadrži koncentrisane blagotvorne sastojke, dok je energetska vrednost znatno veća u odnosu na sveže plodove.
SASTOJCI:
250 g svinjskog laks karea
40 g suvih šljiva
40 g kačkavalja
30 g njeguške pršute
30 g ajvara
30 g kajmaka
malo belog luka
Prilog pekarski krompir, grašak, kukuruz i šargarepa.
PRIPREMA:
Svinjski laks kare razlupati u obliku šnicle, napuniti ga suvim šljivama i kačkavaljem, zatim obložiti listovima njeguške pršute. Ispeći na roštilju. Zagrejati kajmak, dodati ajvar i začiniti sa malo belog luka. Iseći ispečenu vešalicu na tri komada i servirati na toplom sosu od ajvara i kajmaka uz dodatak povrća kao priloga.
SAŠA KOVAČ
Šef kuhinje restorana “Tri šešira”
Michelinove zvezdice: Nagrada ili kazna? Radost ili noćna mora? Da li je srećniji onaj ko je dobio, ili onaj kome izmakne? U proteklih deset godina...
pročitaj jošChef Dušan Todić se u septembru prošle godine vratio u Kaliforniju, nakon što je, više nego uspešno, vodio kuhinju restorana The Square. Prilikom d...
pročitaj jošChef Marko Đerić je nakon završenih studija na Almi, međunarodnoj školi italijanske kuhinje u Kolornu, započeo svoj profesionalni put u Ženevi gde ...
pročitaj još