Nacionalni restoran Tradicija predstavlja spoj tradicije i modernog
Restoran Tradicija donosi pred posetioce ukuse i mirise nacionalne srpske kuhinje u stilizovanom, pomalo rustikalnom, ambijentu. U srcu Dorćola, na...
pročitaj jošBlagog ukusa i visoke nutritivne vrednosti, ječam se jednostavno sprema i upija ukuse sastojaka sa kojim se kuva. U restoranu ID približili su gostima ječam kroz pripremu italijanskog rižota s miročkim sirom
Ječam je jedna od prvih uzgojenih žitarica, poznata još iz antičkih vremena. Ova nekada osnovna namirnica, i danas je prisutna u kuhinjama širom sveta. Divnog. blagog ukusa i visoke nutritivne vrednosti, ječam se jednostavno sprema i upija ukuse sastojaka sa kojima se kuva
Jelovnik u restoranu ID sadrži mnoge namirnice koje su generalno zapostavljene bez valjanog razloga. Jedna od takvih je ječam. Poznata činjenica je da su ljudi širom planete konzumirali tu namirnicu hiljadama godina. Izuzetno je važna u ishrani, sadrži veliki broj minerala, vitamina i bogata je antioksidansima. Dokazano je da blagotvorno utiče na organizam, tako da je i danas u sastavu mnogih zdravih dijeta i posebnih režima ishrane.
U ID-u, Zorica Nikolić, šefica kuhinje, kroz pripremu italijanskog rižota preko koga servira grilovani miročki sir približila je ječam gostima.
SASTOJCI:
* 30 g karamelizovanog luka
* 120 g skuvanog ječma
* 100 g miročkog sira
* 40 g putera
* biber
* so
* 12 g senf-meda
* 60 g dimiglas sosa
PRIPREMA:
U posudu staviti skuvan ječam. Dodati karamelizovani crni luk, puter, dimiglas sos, malo putera, biber, so. Miročki sir opeći na grilu da dobije zlatnožutu boju. Servirati na ječmu dekorisanom sa sosom od senfa i meda i krančom od ječma.
ZORICA NIKOLIĆ
šefica kuhinje
Chef Ana Roš je sa svojom ekipom pripremila nove gastronomske užitke za sve one koji posete njen restoran Hiša Franko. Ana Roš: 50 Nijansi Crvene ...
pročitaj jošLa dame de Pic ili Anne-Sophie Pic je Francuskinja i kuvar sa najviše Michelinovih zvezdica na svetu. Njen stil karakteriše delikatna elegancija uk...
pročitaj jošMladi chef Aleksandar Branković je za naš magazin podelio utiske sa takmičenja u Štutgartu, otkrio kako su se pripremali i koje jelo je posebno odu...
pročitaj još