Nesrećni brak: Zašto više ne idu jagode i penušavo vino
Navika posluživanja jagoda sa šampanjcem i penušavim vinima dolazi iz 19. veka kad su se proizvodili znatno slađi šampanjci, te su se slagali sa vo...
pročitaj jošMladi i talentovani kuvar Uroš Ercegović je od svog šefa Raše Vlačića dobio ozbiljan zadatak. Da napravi nešto drugačiji dezert, a da pritom ima poznat ukus i bude odmah prihvaćeno.
„Uroš je napravio neverovatan hrskavo-kremasto-voćno-osvežavajući kolač, koji je za kratko vreme postao izuzetno popularan“, rekao je Raša, dodajući da će se o Urošu tek pričati i pisati.
SASTOJCI:
* jagode
* slatka pavlaka
* štapić vanile
* jaja
* konjak
* žuti šećer
* mleko
* gustin
PRIPREMA:
Napraviti klasičan vanil-krem i dodati konjak (mutiti na pari jaja sa dodatkom šećera, gustina, mleka i vanile) i ohladiti ga. Sjediniti ga sa umućenom slatkom pavlakom. Ređati u kalup red krema, red jagoda. Na kraju krem posuti šećerom i karamelizirati.
UROŠ ERCEGOVIĆ
šef kuhinje restoran Escalera
Izvorna Cezar salata je zamišljena kao finger food tako što bi se celi listovi zelene salate rolali i umakali u dresing, a zatim jeli. To je bar bi...
pročitaj još