kolač
13.10.2020 Food

Kolač Eros by Uroš Ercegović

Mladi i talentovani kuvar Uroš Ercegović je od svog šefa Raše Vlačića dobio ozbiljan zadatak. Da napravi nešto drugačiji dezert, a da pritom ima poznat ukus i bude odmah prihvaćeno.
„Uroš je napravio neverovatan hrskavo-kremasto-voćno-osvežavajući kolač, koji je za kratko vreme postao izuzetno popularan“, rekao je Raša, dodajući da će se o Urošu tek pričati i pisati.

KOLAČ „EROS“

SASTOJCI:
* jagode
* slatka pavlaka
* štapić vanile
* jaja
* konjak
* žuti šećer
* mleko
* gustin

PRIPREMA:
Napraviti klasičan vanil-krem i dodati konjak (mutiti na pari jaja sa dodatkom šećera, gustina, mleka i vanile) i ohladiti ga. Sjediniti ga sa umućenom slatkom pavlakom. Ređati u kalup red krema, red jagoda. Na kraju krem posuti šećerom i karamelizirati.

UROŠ ERCEGOVIĆ
šef kuhinje restoran Escalera

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: ŽARKO RADOVANČEV I PRIVATNA ARHIVA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije