23.11.2020 Horeca oprema

Piletina sa parmezanom i špagete sa Dijamant pesto prelivom

SASTOJCI:
* 500 g pilećeg filea
* 2 šolje od 2,5dl prezli
* 1 šolja rendanog parmezana
* 3 jajeta
* 1 pakovanje baby mocarele
* malo ulja za prženje
* so
Za sos:
* 2 konzerve seckanog paradajza
* 1 glavica crnog luka
* 2 čena belog luka
* 1 kašika šećera
* 1 kašičica sušenog bosiljka
Za posluživanje:
* 400g obarenih špageta
* Dijamant pesto preliv

PRIPREMA:

1. File presecite tako da dobijete 4 tanke šnicle. Jaja ulupajte viljuškom, a prezle u posebnoj činiji pomešajte sa parmezanom, meso posolite. Uvaljajte meso u jaja, zatim u prezle, pa ponovite postupak kako biste dobili hrskaviji omotač. Pecite meso u dobro zagrejnom ulju na srednjoj vatri dok korica ne porumeni sa obe strane. Izvadite ga na papir da se ocedi.

2. U šerpici  sitno seckan crni luk prodinstajte na malo ulja, pa mu dodajte ispasiran beli luk, paradajz iz konzerve, bosiljak, šećer i začinite po ukusu. Krčkajte dok se sos ne ukuva.

3. U vatrostalnu posudu poređajte ispohovano belo meso, preko svakog prelijte sos od paradajza, a preko njega poređajte kolutove mocarele. Zapecite u rerni zagrejanoj na 180°C samo dok se sir ne istopi.

4. Špagete skuvajte pa ih pomešajte sa Dijamant pesto prelivom i poslužite uz zapečenu piletinu sa parmezanom.

IZVOR: DIJAMANT

FOTO: DIJAMANT

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije