10.09.2020 Cafe Bar

Sablé bretone sa filetima lososa

Kventin Grejsi, talentovani dvadesetsedmogodišnjak, aktuelni je menadžer i šef koktel bara i bistroa “Mojo dax” u francuskom gradu Daksu. Nakon što je prve korake napravio uz Mišela Žerara, jednog od začetnika nouvelle cuisine, radio je u kuhinjama Serena Lago di como, u hotelu sa pet zvezdica na ostrvu Sveti Bartolomej. Nakon toga pridružio se Aleksandru Buskeu u njegovom ateljeu u Bijaricu.

SABLE BRETONE SA FILETIMA LOSOSA

SASTOJCI (4 PORCIJE): Za sablé krekere potrebno je:
1 jaje
40 g brašna
40 g putera
60 g parmezana
150 g dimljenog lososa
50 g lososove ikre
20 dl pavlake
2 dl bergamot soka
prstohvat kavijara od limete
kandirana limunova kora

PRIPREMA:
Za sablé: sjedinite brašno, parmezan i puter. Izradite smesu, dodajte jaje i mesite dok ne dobijete homogenu smesu. Razvijte na oko 1 cm debljine, okruglim kalupom napravite krekere i ostavite da se rashladi 30 minuta u frižideru.
Stavite na pleh i pecite 20 minuta na 165 stepeni.
Lososa nasecite na komade primerene krekerima. Umutite pavlaku i sok od bergamota. Pomešajte ikru i kavijar od limete u istoj razmeri.
Rasporedite po krekerima, ukrašavajući musom od bergamota i komadima lososa. Dekorišite po želji seckanim vlašcem

Uz ove krekere sjajno ide Niskooktanska margarita. A kako je pripremiti, možete pročitati OVDE.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

IZVOR: MOJO DAX

FOTO: SHUTTERSTOCK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije