U restoranu italijanske kuhinje Adesso pripremaju hranu sa posebnim nadahnućem
Mladi porodični restoran - Adesso, koji za glavnu vodilju ima ljubav prema italijanskoj kulturi i kuhinji, počeo je sa radom pre par meseci. Top...
pročitaj jošKventin Grejsi, talentovani dvadesetsedmogodišnjak, aktuelni je menadžer i šef koktel bara i bistroa “Mojo dax” u francuskom gradu Daksu. Nakon što je prve korake napravio uz Mišela Žerara, jednog od začetnika nouvelle cuisine, radio je u kuhinjama Serena Lago di como, u hotelu sa pet zvezdica na ostrvu Sveti Bartolomej. Nakon toga pridružio se Aleksandru Buskeu u njegovom ateljeu u Bijaricu.
SASTOJCI (4 PORCIJE): Za sablé krekere potrebno je:
1 jaje
40 g brašna
40 g putera
60 g parmezana
150 g dimljenog lososa
50 g lososove ikre
20 dl pavlake
2 dl bergamot soka
prstohvat kavijara od limete
kandirana limunova kora
PRIPREMA:
Za sablé: sjedinite brašno, parmezan i puter. Izradite smesu, dodajte jaje i mesite dok ne dobijete homogenu smesu. Razvijte na oko 1 cm debljine, okruglim kalupom napravite krekere i ostavite da se rashladi 30 minuta u frižideru.
Stavite na pleh i pecite 20 minuta na 165 stepeni.
Lososa nasecite na komade primerene krekerima. Umutite pavlaku i sok od bergamota. Pomešajte ikru i kavijar od limete u istoj razmeri.
Rasporedite po krekerima, ukrašavajući musom od bergamota i komadima lososa. Dekorišite po želji seckanim vlašcem
Uz ove krekere sjajno ide Niskooktanska margarita. A kako je pripremiti, možete pročitati OVDE.
Danilo Dača Božović godinama važi za jednog od najboljih barmena Majamija, a u intervjuu za naš magazin otkriva kako funkcioniše njegov Swizzle Rum...
pročitaj jošBeogradsko novo mesto za zagrevanje je B4 bar, koji se pozicionirao u centralnoj ulici na Dorćolu. View this pos...
pročitaj jošNova pržionica kafe i kafeterija Sonder nalazi se na Vračaru. A pored uživanja u svežoj kafi različitih blendova pripremljenoj na adekvatan način S...
pročitaj još