U prodaji: Novi, prolećni, broj magazina La Cucina & Vino
Novi broj magazina La Cucina & Vino je od danas na prodajnim mestima širom Srbije. La Cucina & Vino slavi Uskrs sa svojim vernim čitateljk...
pročitaj jošJedna od najpoznatijih američkih tv šefica i zvezda Food Networka, En Barel je velika zaljubljenica u italijansku kuhinju. za čitaoce magazina Cafe Bar & Restoran je podelila tradicionalni napuljski recept.
En Barel, šefica nemirne kose (nije u srodstvu sa Ivanom Tasovcem), u kulinarskom svetu je postala poznata kao glavna šefica njujorškog restorana i vinskog bara „Centro Vinoteca”.
Zanat je ispekla kuvajući po celoj Italiji, a radila je i kao su-šef u njujorškom restoranu „Lidia Bastianichich Felidia”. Nakon što je napustila „Centro Vinotecu”, otvorila je svoj restoran „Phil & Anne’s Good Time Lounge”, u kojem je služila tradicionalnu italijansku kuhinju sa modernim tvistom. Svetsku medijsku slavu je stekla vodeći brojne kulinarske programe na Food Networku. To ju je toliko okupiralo da se potpuno posvetila TV kulinarstvu, ali je ljubav prema italijanskoj kuhinji i dalje ostala. Za naše čitaoce predstavila je tradicionalni napuljski recept za gratinirane lignje i škampe s makaronima.
SASTOJCI:
* 500 g očišćenih lignji
* 400 g očišćenih repova škampa
* 200 g makarona
* bešamel sos
* 80 g luka
* 200 g pavlake za kuvanje
* 1 jaje
* 3 čena belog luka
* 60 g naribanog parmezana
* 50 ml maslinovog ulja
* 50 ml belog vina
* 1 kašičica sušenog ruzmarina
* 1 kašičica sušene majčine dušice
* so, biber
PRIPREMA
1. Skuvajte testeninu i stavite je u maslacem zamašćenu vatrostalnu posudu.
2. Pripremite bešamel sos, potom umešajte sa delom naribanog parmezana, prelijte preko testenine i promešajte
3. Zagrejte maslinovo ulje, stavite sitno seckani luk i pržite ga dok ne omekša.
4. Dodajte na kolutove iseckane lignje i pržite ih do blagozlatnožute boje
5. Podlijte vinom, a kad ispari, dodajte očišćene repove škampa, izgnječeni beli luk, majčinu dušicu, ruzmarin, soli i bibera po ukusu i pržite još minut.
6. Sklonite sa vatre i rasporedite po testenini u posudi.
7. Umućeno jaje pomešajte sa razrađenom pavlakom za kuvanje i naribanim parmezanom. Prelijte sastojke u posudi i dobro zatvorite folijom.
8. Pecite 25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni C. Potom sklonite foliju i zapecite još desetak minuta. Ostavite da se ohladi 5 do 10 minuta, pa poslužite.
9. Jelo ukrasite čipsom od parmezana.
VARIJACIJA
Bešamel sos možete zameniti sosom od paradajza, a možete dodati i mirpou, pa će jelo dobiti još više mediteranski štih.
View this post on Instagram
Chef Ana Roš je sa svojom ekipom pripremila nove gastronomske užitke za sve one koji posete njen restoran Hiša Franko. Ana Roš: 50 Nijansi Crvene ...
pročitaj jošJelisaveta Stanojević, trećeplasirana na takmičenju za najboljeg sommeliera Srbije, otkriva kako se profesorica jezika i književnosti, našla i snaš...
pročitaj jošMasterChef, kulinarski televizijski format koji je kreirao Franc Roddam, svoje prvo emitovanje doživeo je u Velikoj Britaniji, jula 1990. godine. K...
pročitaj još