
Kompanija Silbo slavi 30 godina uspeha: Od ideje do lidera u distribuciji!
Silbo je svoje mesto na tržištu izgradio kroz distribuciju proizvoda široke potrošnje i svojim partnerima pruža kompletnu uslugu logistike, skladiš...
pročitaj jošKada temperatura poraste, a vikend okupljanja ne mogu bez roštilja, vreme je da začini preuzmu glavnu ulogu. Ništa ne osvežava bolje od snažnog, pikantnog karaktera koji donosi TABASCO® sos.
Ovaj kultni sos nije samo dodatak, on je sastojak koji transformiše jelo. U sezoni kada se jela pripremaju brzo, ali pamte dugo, TABASCO® sos donosi savršen balans ljutine, dubine i osveženja. Njegova svestranost omogućava da se uklopi u slana, slatka, pa čak i egzotična jela, bez kompromisa.
Zagrejte roštilj na visoku temperaturu. Ogulite ananas, izvadite sredinu i isecite ga na kolutove debljine oko 1,25 cm. U maloj činiji pomešajte sok od limete i TABASCO® sos. U drugoj, plićoj činiji, pomešajte šećer i cimet. Premažite obe strane kolutova ananasa mešavinom TABASCO® sosa i limete, zatim ih uvaljajte u smešu šećera i cimeta tako da se ravnomerno oblože.Pecite kolutove ananasa na roštilju 8 do 10 minuta, jednom okrenite, dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane.
Predlog za serviranje: Poslužite kao desert uz sladoled od vanile ili šlag, ili kao prilog uz svinjetinu ili piletinu.
Sastojci za ljuti med
Sastojci za Nuoc Cham sos
Zavežljaji
Priprema ljutog meda: U činiji pomešajte TABASCO® Original Red sos, TABASCO® Green sos i med. Dodajte toplu vodu i promešajte dok se ne sjedini. Ostavite sa strane.
Priprema sosa za umakanje (Nuoc Cham): U drugoj činiji rastvorite šećer u toploj vodi. Dodajte TABASCO® Original Red sos, beli luk, sok od limete, riblji sos i rendanu šargarepu. Promešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Ostavite sa strane.
Priprema zamotuljaka: Isecite svinjski vrat (plećku) na kriške debljine oko 1,25 cm. Stavite ih u kesu sa zatvaračem ili posudu s poklopcem i prelijte polovinom pripremljenog ljutog meda. Marinirajte u frižideru 8 do 12 sati.
Zagrejte roštilj na visoku temperaturu. Izvadite meso iz marinade, posolite po ukusu. Premažite s malo biljnog ulja i pecite na roštilju dok ne bude potpuno pečeno i blago zapečeno (oko 1,5 minut sa svake strane). Sklonite s roštilja i ostavite da se malo ohladi, zatim naseckajte meso na sitnije komade.
Serviranje: U svaki list Bibb salate stavite prstohvat pečene svinjetine. Prelijte s malo ljutog meda i dodajte rotkvice, sveže začinsko bilje (mirođiju i nanu) i kolutove jalapeña. Poslužite uz pripremljeni sos za umakanje.
Kukuruz
Puter od kukuruznog hleba
Kokice
Kukuruz sa roštilja: U velikom loncu prokuvajte posoljenu vodu. Blanširajte kukuruz 5 minuta, zatim izvadite iz vode. Premažite uljem i pospite solju i biberom. Pecite kukuruz na srednje jakoj vatri, okrećući ga dok ne dobije blagu zlatnu boju sa svih strana.
Puter od kukuruznog hleba: U manji lonac stavite kukuruzni hleb, pavlaku, mleko i so. Kuvajte na tihoj vatri dok hleb ne omekša, oko 10 minuta. Prespite smesu u blender i blendajte postepeno, pojačavajući brzinu dok ne postane potpuno glatka. Dodajte TABASCO® sos, pa zatim postepeno dodajte kockice putera, dok se u potpunosti ne umuti u kremastu smesu.
Kokice: Zagrejte ulje u srednje velikom loncu. Kada je vrelo, dodajte zrna kukuruza, poklopite i ostavite na vatri. Kada pucanje uspori, sklonite s ringle. Posolite po ukusu.
Predlog za serviranje: Isecite grilovani kukuruz na četiri dela, prelijte puterom od kukuruznog hleba, pa pospite kokicama i seckanim vlašcem. Pravi se 10 porcija.
Letnji meni bez TABASCO® sosa? Nezamislivo. Ovi recepti su dokaz da vrelina ne pripada samo suncu, ona treba da bude i na vašem tanjiru.
Pravilno i redovno održavanje podova u ugostiteljskim objektima nije samo stvar estetike, već i pametna investicija u dugotrajnost i sigurnost pros...
pročitaj jošNekad je teško da u jednom danu obavite sve što ste planirali. Vremena je nekako sve manje i uvek nam nedostaje koji sat. Čišćenje oduzima dragocen...
pročitaj jošU svetu kuvarstva, male promene prave veliku razliku. Začini su jedna od tih malih stvari. Tamo gde tradicionalna jela imaju svoj poznat ritam i st...
pročitaj još