1 7 rooms
29.03.2022 Hoteli

7 Rooms Hotel je urbana galerija na Terazijama

Lokacija hotela 7 Rooms je veoma atraktivna – staro gradsko jezgro reprezentativne arhitekture, istorijskog nasleđa i aktuelnih urbanih sadržaja. To je razlog što ovaj hotel, uz kvalitetan dizajn enterijera, privlači turiste iz svih krajeva sveta. Frekventnost i raznovrsnost profila korisnika su elementi koje je važno istać,i a u skladu s tim je formiran likovni izraz prostora.

Preoblikovana etaža

Projekat enterijera hotela potpisuje A4 Studio iz Beograda, a ono što je karakteristično za 7 Rooms Hotel jeste to da je svaka soba dizajnirana na drugačiji način kako bi pojedinačna hotelska jedinica imala jedinstven pečat.
Celokupan prostor hotela projektovan je u sklopu postojećeg objekta čija je jedna etaža preoblikovana prema ideji modernog industrijskog dizajna sa luksuznom materijalizacijom u svakom segmentu hotela. Polazna ideja je, prema rečima arhitekata, bila očuvati i istaći sve kvalitete zatečene arhitekture.

Galerijski tip organizacije prostora

Funkcionalna organizacija prostora je galerijskog tipa, što podrazumeva pristup hotelskim jedinicama iz zajedničkog, linearno formiranog hodnika. Hodnik je glavna komunikacija između lobija i recepcije hotela a atraktivan likovni izraz čini ga prepoznatljivim.
Hotelske jedinice pripadaju tipu “suit” apartmana, obezbeđujući korisnicima sve što je neophodno u jednom gradskom hotelu – komotna dvokrevetna soba, kupatilo, čajna kuhinja, radni sto i garderober. Sve sobe su savremeno uređene po principu hotelskih standarda i luksuzno opremljene. U svakoj hotelskoj jedinici upotrebljeni su najkvalitetniji materijali i oprema, od tepiha i posteljine, preko keramike, do posebno odabrane rasvete.

Opeka, beton, ogledala i bravarski elementi

Materijali koji su korišćeni u oblikovanju su opeka, beton, ogledala i bravarski elementi. Boje su posebno kombinovane u sobama (topli tonovi oker i crvene boje uz neutralno sive tonove) dok je hodnik oblikovan kombinacijom led rasvete, ogledala, efektivnih natpisa na zidovima uz upotrebu sive boje sa akcentima žute.
Hotel 7 Rooms je projektovan i otvoren 2019. godine i za kratko vreme je prepoznat kao izrazito kvalitetan hotelski objekat koji svojim savremenim dizajnom privlači pažnju kako korisnika tako i dizajnera enterijera.

6 7 Rooms

7 Rooms
Autori projekta: A4 STUDIO
Lokacija: Beograd, Kralja Milana 4
Površina: 180 m2
Realizacija: 2019. godina

Bojana Djokic A4
Bojana Đokić
dipl. inž. Arh.

A4 Studio

Ko je ko

A4 studio je arhitektonski biro osnovan u Beogradu 2008. godine kao partnerska firma četiri diplomirana inženjera arhitekture. Današnji tim vode Nenad Đokić, Sanja Prodanović i Ljubica Bigović i broji devet arhitekata koji se bave projektovanjem, modelovanjem, nadzorom u oblasti izvođenja, kao i saradnjom sa stručnjacima iz različitih oblasti.
Veliki broj uspešno realizovanih projekata govori u prilog tome, kao i nagrade Brava Casa Design Awards 2015, Big See Interior Award 2019, na regionalnim takmičenjima u kategoriji za najlepše uređene ugostiteljske prostore restorana i café barova.
Bojana Đokić je diplomirala na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu 2008. godine. Stažiranje iz oblasti arhitektonskog i kulturnog nasleđa obavila u muzeju Santa Maria della Scala u Sijeni, Italija. Svoj istraživački rad edukativnog programa “The Architectural Imagination” Univerziteta Harvard prezentovala je kao gost predavač na Arhitektonskom faluktetu u Beogradu.

AUTOR: BOJANA ĐOKIĆ

FOTO: A4 STUDIO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije