15.12.2022 Hoteli

Gradi se etno naselje na lokalitetu Jaram na Kopaoniku

Planirano je kao najveći smeštajni turistički kompleks u granicama plana detaljne regulacije jarma sa kapacitetom od 247 ležajeva

Kompleks je planiran na površini od 19.971 m2

Ministarstvo građevinarstva potvrdilo je urbanistički projekat izgradnje kompleksa „Etno naselje“ na lokalitetu Jaram na Kopaoniku. Investitor je kompanija BTK Real Estate Development  iz Paraćina, idejno rešenje izradio je beogradski LKV Studio, a autor urbanističkog projekta je Centar za planiranje urbanog razvoja (CEP). Predviđena je fazna realizacija kompleksa koji je planiran na površini od 19.971 m2, u blizini Nacionalne kuće Brus i polaznih deonica ski-liftova „Karaman“ i „Jaram“.
„Etno naselje“ planirano je kao najveći smeštajni turistički kompleks u granicama Plana detaljne regulacije Jarma, sa ukupnim kapacitetom od 247 ležajeva od čega je 235 namenjeno smeštaju turista, a 12 službenim ležajevima.
Turistički kompleks je oblikovan u formi zatvorenog bloka, a biće sastavljen od 5 objekata: 2 stambeno-poslovna objekata, stambeno-poslovni objekat sa podzemnom garažom i spa centrom, još jednog stambeno-poslovniogobjekta sa podzemnom garažom, i apartmanskog hotela sa podzemnom garažom od 244 parking mesta.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

IZVOR: E-KAPIJA

FOTO: PRINTSCREEN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije