3 St. Regis
10.01.2022 Hoteli

St. Regis, novi dragulj u hotelskoj kruni Beograda

Potpredsednik kompanije Marriott International za Istočnu Evropu Pankaj Birla je uveren da će gosti St. Regis hotela imati privilegiju da dožive Beograd iz drugačije perspektive

Džon Džejkob Astor IV nije štedeo prilikom stvaranja hotela svetskog glasa

St. Regis je hotelski brend u kojem se prožimaju tradicionalno i moderno. Sofisticiran, uz notu klasike i modernog senzibiliteta, St. Regis Hotels&Resorts nudi izuzetno iskustvo u više od 45 luksuzno opremljenih hotela širom sveta.

5 St. Regis

Hotelski brend sa bogatom i zanimljivom istorijom, stvoren je 1904. godine na uglu Pete avenije i 55. ulice, u najprestižnijoj njujorškoj četvrti tog perioda. Osnivač, Džon Džejkob Astor IV, nije štedeo prilikom stvaranja hotela svetskog glasa. Postojanje duže od jednog veka oslikava St. Regis kao sinonim besprekorne usluge svetskog nivoa. Istorija ovog hotelskog branda pisana je kroz detalje.

2 St Regis

Beograd je fuzija Istoka i Zapada

U potrazi za lokacijom na kojoj bi rastao novi evropski St. Regis hotel pojavio se Beograd, koji svojom bogatom tradicijom oslikava fuziju Istoka i Zapada. Uz Savu i Dunav, brojne i značajne spomenike kulture, prirodne lepote i ponosni duh koji se generacijama pronosi Beogradom, predstavnici ovog brenda hotela ostali su zadivljeni životom koji grad nudi na ulicama, a to je nešto što se ne može videti na slici, već se mora doživeti.

4 St. Regis

„Duh Beograda još nije prepoznat u svetu“

Potpredsednik kompanije Marriott International za Istočnu Evropu Pankaj Birla posetio je Beograd i gradilište Kule Beograd, u kojoj će se nalaziti prestižni hotel.
„Kad smo tražili mesto za novi evropski St. Regis hotel i brendirane stanove, želeli smo da pronađemo kombinaciju istorije i modernosti. Duh Beograda možda još nije u potpunosti prepoznat u svetu, ali ovaj grad je pravi dragulj. Srpska prestonica je pomirila istok i zapad i stvorila fuziju dobrih vibracija kojima grad odiše“, izjavio je gospodin Burla za Blic, dodajući da je siguran da će svi gosti hotela, uživajući u veličanstvenom pogledu ka rekama, imati privilegiju da dožive Beograd iz drugačije perspektive.

Bloody Mary

Koktel Bloody Mary napravio je Fernan Petjo, barmen King Cole bara u njujorškom St. Regisu. Pvobitan naziv koktela kasnije je preimenovan u Red Snapper, kako ne bi uvredio klijentelu hotela. I nakon više od 80 godina, Bloody Mary je jedno od obeležja St. Regisa. Interesantna je činjenica da se ovaj koktel u svakom od hotela priprema sa nekim od lokalnih, karakterističnih, sastojaka. Uvereni smo da će se, posebno dizajniran, služiti i u baru beogradskog hotela.

AUTOR: NATAŠA STEVANOVIĆ

IZVOR: BLIC

FOTO: ST. REGIS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije