Chef Rasmus Munk priprema večeru na samoj ivici svemira
Kompanije SpaceVIP i Space Perspective udružile su sredstva i resurse kako bi "otvorili" restoran na visini od 30 kilometara od zemlje. Večeru na k...
pročitaj jošNakon što se 2011. godine pojavila u Masterchefu, Elizabet Hejg postala je prilično poznato ime u svetu gastronomije. Radila je u restoranu sa Mišlenovom zvezdicom, a učestvovanje u popularnom šou donelo joj je poznanstva sa poznatim šefovima. Između ostalog i sa Najdželom Loson.
Sve je išlo kao podmazano, ali kada je izdala svoju prvu knjigu recepata „Makan“, stigle su loše vesti. Naime, Hejgova je optužena da je dobar deo knjige plagijat. Njena izdavačka kuća je povukla knjigu sa polica, a kako piše Daily Mail, veliki broj recepata objavljenih u kuvaru Elizabete Hejg vrlo sliči onima iz kuvarice Šeron Vi, iz 2012. godine.
Povodom ovog skandala oglasila se i Šeron Vi uz komentar da se zahvaljuje izdavačkoj kući koja je brzo reagovala i povukla knjigu iz prodaje. Šeron je dodala da je čitajući „Makan“, shvatila kako je veliki broj recepata i priča o kojima Elizabet piše u svojoj kuvarici identičan onima koje je ona objavila u knjizi „Growing up in a Nyonya Kitchen“.
Zanimljivo je reći kako je Najdžela Loson, kada je kuvarica Elizabete Hejg izašla, imala samo reči hvale, te je jedan od recepata za Mapo Tofu podelila na svojoj službenoj veb stranici, kao i na tviteru. Nakon što je izbila istina o plagijatu, Najdžela je obrisala tu objavu.
Hejgova, koja je danas vlasnica street food restorana „Mei Mei“ u Londonu, još uvek nije komentarisala povlačenje knjige iz prodaje, čak je ona još uvek dostupna na službenoj stranici njenog restorana.
Kompanije SpaceVIP i Space Perspective udružile su sredstva i resurse kako bi "otvorili" restoran na visini od 30 kilometara od zemlje. Večeru na k...
pročitaj jošMichelinove zvezdice: Nagrada ili kazna? Radost ili noćna mora? Da li je srećniji onaj ko je dobio, ili onaj kome izmakne? U proteklih deset godina...
pročitaj jošJelisaveta Stanojević, trećeplasirana na takmičenju za najboljeg sommeliera Srbije, otkriva kako se profesorica jezika i književnosti, našla i snaš...
pročitaj još