
Surf & Turf: Pripremite bakalar sa čorizo kobasicom
Šef Mišel Bernštajn je u svojoj kuhinji spojila latinoameričke i jevrejske korene. Sa svojim partnerom Davidom Martinezom vodi dva kafe restorana u...
pročitaj jošHorst Ingendordn, vlasnik restorana „Cedric’s“ u nemačkom gradu Ratingeru se odlučio na nesvakidašnji potez. Naime, on je uveo plaćanje ulaznice u restoran za svakog gosta.
Ulaznicu plaća svaki gost koji želi da jede, osim ako je reč o deci. Cena ulaznice je tri evra, a razlog za ovakvu odluku Horst objašnjava drastičnim rastom svih ulaznih troškova. Od namirnica do energije.
„Meso je skuplje od 30 do 50 posto, povrće 30 posto. Ulje za prženje poskupelo je više od 100 posto, a troškovi energije 2000 posto“, jada se on.
„U jednom trenutku sam povukao ručnu i rekao da sad moram nešto da preduzmem. Umesto da menjam jelovnik i povećavam cenu vode i drugih usluga, odlučio sam da uvedem ta tri evra”, objašnjava nemački ugostitelj.
„Gosti s kojima sam razgovarao to razumeju i mislim da je otvorenost i iskrenost zapravo prilično dobra“, kaže Ingendorn.
Šef Mišel Bernštajn je u svojoj kuhinji spojila latinoameričke i jevrejske korene. Sa svojim partnerom Davidom Martinezom vodi dva kafe restorana u...
pročitaj jošUpravo je objavljena nova lista 50 Top Pizza za 2023. godinu, najvažnija svetska klasifikacija pizzeria, s posebnim klasifikacijama za Italiju, Ame...
pročitaj jošNebojša Veselinović, Executive chef METRO HoReCa centra, nakon 23 godina karijere, nam je otkrio kakav je bio osećaj kada je prvi put obukao kuvars...
pročitaj još