
Vrbavska priča: Srđan Joksić od seoske kafane napravio restoran
Donja Vrbava je naselje u opštini Gornji Milanovac i sastoji se od sedam zaselaka: Ivkovača, Mokro Polje, Gaj, Brakovići, Lipljani, Joksići i Tešić...
pročitaj jošNa Dorćolu je otvoren autentičan restoran francuske kuhinje. Dizajn podseća na male, ušuškane pariske bistroe s udobnim nameštajem i motivima i simbolima poznate prestonice.
Flamm je, inače, naziv za picu koja se razlikuje po tome što se testo priprema s belim vinom, prepeličjim jajima i medom. U Alzasu je to poznato domaće jelo. Najbolje se uparuje s belim vinom poput vina Jelić, Stojanović i Veličković, koja su u ponudi ovog restorana.
Šef kuhinje Zoran Mladenović preneo je internacionalno iskustvo koje je stekao na proputovanju kroz Francusku, i to ne iz centralnih delova već prvenstveno iz poseta tradicionalnim seoskim domaćinstvima.
U ponudi su jela poput ramsteka u pivu, prasećih rebaraca, piletine s kamamberom u francuskom bagetu, sveže kolenice, salate s cveklom i kozjim sirom, salate s piletinom konfi. Sve namirnice proverenog su kvaliteta. Za kvalitetan početak dana za doručak na meniju je originalni French toast, koji se sastoji od četiri slana i četiri slatka tosta po veoma pristupačnoj ceni.
Ponuda deserata menja se na dnevnom nivou, a kao specijaliteti ističu se Flamm čokoladna torta, Crem brule i Mamina torta (torta po tajnom receptu kuvarove majke). Lokal poseduje baštu od 30 mesta i pet-fendli je.
FLAMM
Adresa: Strahinjića bana 72a, Beograd
Radno vreme: 9.00–23.00
Telefon: 011/450-91-78
Lokal je pušački.
U novu sezonu Cafe Bar magazina valja ući sa pričom o vojvođanskoj kuhinji, koja je oduvek perjanica i simbol dobre hrane, pića i štimunga kafansko...
pročitaj jošSmešten na prestižnoj lokaciji Novog Beograda, restoran Le Chef predstavlja idealan spoj autentičnog ambijenta i pažljivo biranih detalja uz sofist...
pročitaj jošU blizini litica Mohera, jednog od glavnih simbola Irske, i na gotovo 4 sata vožnje od Dablina smestila se ova ruralna kućica za koju bi retko ko p...
pročitaj još