
Kafica i klopica: K2 u Vrbasu od sendviča pravi mala remek-dela
Kada uđete u ovaj lokal, otvoren ovog proleća, vidi se da su ženske ruke zaslužne za ovaj projekat. K2 kafica i klopica - počevši od naziva, preko ...
pročitaj jošKafana je kroz istoriju bila više od prostora za obedovanje; bila je mesto susreta pesnika i trgovaca, mesto gde su se donosile važne odluke i gde su se vodili razgovori koji su oblikovali društvo. Sada, u novom ruhu, restoran Dragoljub želi da nastavi tu tradiciju, ali sa savremenim pečatom New Balkan Cuisine koncepta.
”Želja za reinterpretacijom kafane kao ugostiteljskog formata tinja već dugo, a sada konačno dobija svoje mesto. Prvobitna ideja bila je da se kafana otvori na nekoj od kultnih lokacija, onih koje nose težinu ugostiteljskog nasleđa. Ta prilika nam je jednom promakla, ali želja nije nestala. Tisa se u tom procesu prirodno nametnula kao mesto gde će ta priča u nekom trenutku zaživeti. Tako je odluka da ona evoluira u kafanu Dragoljub došla kao logičan korak – iz potrebe da se kafani vrati uloga kakvu je nekada imala“, izjavio je chef Vanja Puškar.
Dragoljubov meni donosi prepoznatljive kafanske ukuse, ali kroz prizmu New Balkan Cuisine koncepta. Već na samom početku, gosta dočekuje šoljica domaće supe – topli uvod u iskustvo koje sledi. Tu su i punjeni uštipci sa junetinom i domaćim pirotskim sirom, gužvara sa sirom i koprivom, kao i glavna jela snažnog karaktera, koja evociraju duh tradicionalne balkanske kuhinje. Na meniju su zapečena teleća glava u škembetu, leskovačka mućkalica, beli bubrezi… kao i kuvano jelo dana, a u ponudi će biti i specijalna balkanska jela koja će se često menjati – kao što je prijedorska kvrguša. U pratnji ružice, rakije i pažljivo odabranih domaćih vina, koja zaokružuju gastronomsko iskustvo.
U moru novih restorana nije čudo da nam se desi da nam neko od otvaranja promakne. A vredno je da se zabeleži. Restoran Cvetić je baš takav slučaj....
pročitaj jošZornića kuća, bajkovito seosko domaćinstvo koje raste i razvija se punih 20 godina, nalazi se na samo 30 km od Beograda i 5 km od Ibarske magistral...
pročitaj jošZa magazin Cafe Bar & Restoran Ratko Iveković je još jednom dao svoj doprinos. Ovog puta na temu - kako raspored stolova utiče na profit restor...
pročitaj još