
Najskuplji koktel na svetu je nova lekcija iz luksuznog ugostiteljstva
U prestižnom hotelu NAHATÉ Dubai, luksuzna scena ugostiteljstva podignuta je na novu, gotovo nepojmljivu visinu. U partnerstvu sa čuvenom francusko...
pročitaj jošUgostiteljstvo je grana privrede u kojoj je jedina konstanta neprestana promena i evolucija. U industriji gde opstanak i uspeh zavise od sposobnosti da se ispune, pa i nadmaše, očekivanja gostiju, svi akteri – od vlasnika do kuvara i menadžera – moraju pažljivo pratiti promene u navikama gosta, razvoj tehnologije, tržišne poremećaje i žestoku konkurenciju.
Danas, kada je globalna situacija posebno zahtevna, izazovi pred srpskim restoranima su još izraženiji. Biće neophodno stalno prilagođavati ponudu – od jelovnika do cena – kako bi se odgovorilo na promenljive želje gostiju i održala finansijska održivost. Pored toga, dodatni pritisak predstavlja i sve izraženiji nedostatak radne snage, posebno u letnjim mesecima, kada veliki broj zaposlenih odlazi na sezonski rad u Crnu Goru i Hrvatsku.
Upravljanje ljudskim resursima, fleksibilnost u ponudi i pažljivo osluškivanje potreba tržišta i dalje su ključni faktori uspeha za one koji žele da opstanu i rastu u ovom dinamičnom okruženju.
Bili smo na, novom, obogaćenom doručku u hotelu Moskva, uverili se u raskošni meni restorana Zornića kuća, a i shvatili zašto se Nemanja Janković vratio u svoj rodni kraj i pokrenuo Kremna koncept u okviru kojeg radi restoran Radgost.
Predstavljamo vam nove projekte Damira Karpuzija, Stefana i Sare Živković i Vanje Puškara. Damir je ostvario svoj san i otvorio prvi objekat koji je u njegovom vlasništu – Pizzeriu di Karpuzi, a chef Stefan Živković i njegova Koordinata, pored Zemunske pijace, imaju novu adresu u hotelu Beograd. Rodonačelnik Nove Balkanske Kuhinje, chef Vanja Puškar je restoran Tisu transformisao u kafanu Dragoljub.
Ekskluzivno iz San Dijega, javio nam se chef Dušan Todić i pričao o novom restoranu Lilo. Stevan Aleksić nam je otkrio šta je bila glavna inspiracija za restoran Gradska pečenjara Hrastovina, a chefovi Ivan Tasić i Nikola Šorak i sommelier Petar Prokić su nam svojim prolećnim menijem restorana Salon 1905 i vinskim uparivanjem priredili neverovatan gastronomski užitak.
Chef Miloš Mirjanić iz Dubaija nam je otkrio kako priprema divljeg turbota u slanom testu, a donosimo vam ii priču o profesionalnom putu chefa Đorđa Dragomira koji traje već više od 18. godina.
Posetili smo novootvorenu vinoteku Grand Crew, master barista Boris Pantelić nam je istakao sve benefite Cremoso latte mleka, a iz vinarije Čoka donosimo novitete koji su pripremili za ovu sezonu.
Priču ovog broja zaokružujemo sa još jednim biserom tradicionalnog srpskog ugostiteljstva. Naš prijatelj i kolumnista Hadži Jovan Mrđenović je posetio Kafanu pod lozom koja u potpunosti pokazuje koliko je kafana kao institucija lekovita i da velikoj većini ljudi predstavlja sentimentalno utočište. I tako će biti doveka
Za sve zainteresovane, kao i uvek novi broj magazina možete pročitati NA LINKU OVDE i skinuti u PDF formatu
U blizini litica Mohera, jednog od glavnih simbola Irske, i na gotovo 4 sata vožnje od Dablina smestila se ova ruralna kućica za koju bi retko ko p...
pročitaj jošKafana pod lozom 78 - lepo ime za jednu kafanu, što bi znalci rekli „Pogođeno ime!“ Ponekad dobro ime ume da pogodi više asocijacija od silnih reče...
pročitaj jošJedan od najstarijih gradova na Balkanu, Niš, nezamisliv je bez bogatog kulturnog i gastronomskog nasleđa. Niške kafane su pravo mesto ako želite d...
pročitaj još