tradicionala 2025
14.07.2024 Restoran

Izbor za najbolje restorane: Tradicionala 2025 – Restoran Pastir, Groš i Kosač

Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje

Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije
Tradicionala 2025

PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.

U nastavku vam predstavljamo još tri restorana koji po mišljenju redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

43. RESTORAN „PASTIR“
Jovana Popovića 27, Novi Sad
Radno vreme: 09.00-23.00

@restoran.pastir.ns 💥Punjene paprike 💥 Restoran Pastir NS Jovana Popovica 27 Novi Sad,tel +381 60 077 85 99 #rostilj #jagnjetina #cevap #dnevnimeni #cevap #nedeljnirucak #dorucakzaponeti #restoraninovisad #restoration #kuvanajela #domacakuhinja #vecera #food #restorani #nacionalnakuhinja ♬ original sound – RESTORAN PASTIR NS

Da vreme restorana domaće kuhinje nije prošlo potvrđuje ovaj restoran koji budi emociju jela nacionalne kuhinje.

  • Punjena paprika
  • Pasulj sa suvim mesom
  • Ovčiji ćevapi
  • Jagnjetina u mleku
  • Riblja čorba
  • Pastrmka i šaran na žaru
  • Kolač sa makom

44. RESTORAN „GROŠ“
Avalska 1, Beograd
Radno vreme: 07.00-00.00

Ukusna hrana poslužuje se u opuštajućoj atmosferi sa savremenim prizvukom.

  • Punjene prženice
  • Juneći ćevapi i pljeskavica na kajmaku
  • Groš stek
  • Svinjski file u sosu
  • Pohovani pileći štapići
  • Baklava
  • Čokoladni kolač

45. RESTORAN „KOSAČ“
Mileševska 39, Prijepolje
Radno vreme: 07.00-00.00

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Restoran KOSAČ (@restorankosac)


Porodični restoran sa tuhom tradicije i srpskog ugostiteljstva pred goste donosi bogatu lepezu ukusnih jela.

  • Toplo predjelo
  • Karađorđeva šnicla
  • Juneća čorba
  • Bela vešalica
  • Pastrmka na žaru
  • Pita sa jabukama
  • Palačinke sa domaćim džemom

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije