Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje
Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije
Tradicionala 2025
PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.
U nastavku vam predstavljamo još tri restorana koji po mišljenju redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
43. RESTORAN „PASTIR“
Jovana Popovića 27, Novi Sad
Radno vreme: 09.00-23.00
Da vreme restorana domaće kuhinje nije prošlo potvrđuje ovaj restoran koji budi emociju jela nacionalne kuhinje.
- Punjena paprika
- Pasulj sa suvim mesom
- Ovčiji ćevapi
- Jagnjetina u mleku
- Riblja čorba
- Pastrmka i šaran na žaru
- Kolač sa makom
44. RESTORAN „GROŠ“
Avalska 1, Beograd
Radno vreme: 07.00-00.00
Ukusna hrana poslužuje se u opuštajućoj atmosferi sa savremenim prizvukom.
- Punjene prženice
- Juneći ćevapi i pljeskavica na kajmaku
- Groš stek
- Svinjski file u sosu
- Pohovani pileći štapići
- Baklava
- Čokoladni kolač
45. RESTORAN „KOSAČ“
Mileševska 39, Prijepolje
Radno vreme: 07.00-00.00
Porodični restoran sa tuhom tradicije i srpskog ugostiteljstva pred goste donosi bogatu lepezu ukusnih jela.
- Toplo predjelo
- Karađorđeva šnicla
- Juneća čorba
- Bela vešalica
- Pastrmka na žaru
- Pita sa jabukama
- Palačinke sa domaćim džemom
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Post Views: 192