Još 3 restorana u Izboru za najbolje restorane sa tradicionalnim jelima
Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji.
Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
Freepik/KamranAydinov
Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje
Tradicionala 2025 – Izbor za najbolje restorane sa tradicionalim jelima Srbije
U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
97. AMBAR
Karađorđeva 2, Beton hala, Beograd
Radno vreme: 09.00-00.00
U ovom restoranu obrađuju balkansku kuhinju uz moderan pristup i slobodnu interpretaciju jela, što donosi fuziju ukusa. Veći deo jela se servira u manjim porcijama što daje mogućnost degustacije više različitih specijaliteta.
Na obali Dunava u blizini tvrđave Golubački grad smestio se ovaj restoran koji privlači goste gastro ponudom. Bogati meni je prepun ribljih specijaliteta koji prijaju uz pogled na predivni Dunav.
Stogodišnja ugostiteljska tradicija porodice Višekruna je sačuvala tradiciju i čar poznatih dunavskih čardi. Pored restorana u ponudi su usluge smeštaja kapaciteta od 20 ležaja.
Prijave za izbor trajale su do novembra meseca 2024, a zatim vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci ovog portala određujete koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.
Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.