
Vrbavska priča: Srđan Joksić od seoske kafane napravio restoran
Donja Vrbava je naselje u opštini Gornji Milanovac i sastoji se od sedam zaselaka: Ivkovača, Mokro Polje, Gaj, Brakovići, Lipljani, Joksići i Tešić...
pročitaj jošNe smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje izbor:
Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
U nastavku vas upoznajemo sa još tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
103. SALAŠ ZVONKO BOGDAN
Karađorđeva 2, Beton hala, Beograd
Radno vreme: 12.00-01.00
View this post on Instagram
Osmišljen po uzoru na originalni Salaš koji se nalazi na Paliću, restoran donosi uživanje u domaćinskoj hrani. Namirnice nabavljaju od dugogodišnjih dobavljača i od njih kreiraju dobro poznate klasike vojvođanske kuhinje.
104. ĆEVABDŽINICA LOTIKA
Drvengrad, Mokra Gora
Radno vreme: 10.00-18.00
U okviru Drvengrada radi nekoliko ugostiteljskih objekata sa imenima iz dela Ive Andrića. Jedan od njih je i nacionalni restoran Lotika koji krasi rustičan ambijent, domaća kuhinja i lep izbor rakija i vina iz sopstvene proizvodnje.
104. STAMBOLIJSKI RESTORAN
Nikole Pašića 36, Niš
Radno vreme: pon-sub 12.00-24.00
View this post on Instagram
U objektu koji je pod zaštitom države kao spomenik kulture, ovaj restoran podseća goste na bogatu istoriju Niša i okoline. Pored nacionalne kuhinje, spremaju i moderno izvedena internacionalna jela.
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor trajale su do novembra meseca 2024, a zatim vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci ovog portala određujete koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.
Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije (TOS), svečano je predstavio novo izdanje za 2025. godi...
pročitaj jošU blizini litica Mohera, jednog od glavnih simbola Irske, i na gotovo 4 sata vožnje od Dablina smestila se ova ruralna kućica za koju bi retko ko p...
pročitaj jošRestoran Marco's u Požarevcu je u martu proslavio tri godine rada i to je bio jedan od razloga da ga posetimo. Drugi je što je od februara na snazi...
pročitaj još