Aleksandar Ilić šef Magellan
03.04.2021 Trendovi

Aleksandar Ilić šef kuhinje restorana Magellan o trenutnoj situaciji u ugostiteljstvu

Nastavljamo sa našom anketom sa predstavnicima 6 beogradskih restorana koji su po anketi našeg portala najveći favoriti za dobijanje Mišlenove zvezdice.  Iskoristili smo priliku da saznamo nešto i o njihovim trenutnim aktivnostima u novonastaloj situaciji sa kojom živimo već godinu dana. S obzirom da ne favorizujemo nijedan od restorana, njihova mišljenja ćemo objavljivati po azbučnom redu, tako da je danas svoje odgovore sa čitaocima CB&R podelilo Aleksandar Ilić šef kuhinje restorana Magellan, uz napomenu da je anketa rađena pre najnovijih mera, koje će, nadamo se, uskoro biti daleko pozitivnije po HoReCa sektor.

Magelan enterijer

„Izgubili smo večeru, pa smo meni usmerili ka ručku, sa manjim brojem gangova”

Šta bi za vaš restoran značilo dobijanje Mišlenove zvezdice?
Postavljanje Srbije u Mišlenov vodič će dosta uticati na razvoj turizma i poboljšanje turističke ponude Srbije. Ukoliko bi naš restoran dobio ovo prestižno priznaje, to bi veoma pozitivno uticalo na naš posao, dobili bi još veći broj stranih gostiju, a samim tim poslovanje restorana bi bilo još uspešnije.

Magellan enterijer

Kakve ste promene uveli tokom rada u pandemijskom režimu i da li ste zadovoljni reakcijom gostiju?
Skraćenje radnog vremena nas je primoralo da prilagodimo našu ponudu u trenutnoj situaciji. Praktično u ovom periodu smo izgubili večeru, kao jako bitan deo poslovanja svakog restorana, te smo naš meni usmerili ka ručku, sa manjim brojem gangova, jer je i zadržavanje gostiju u restoranu sada kraće. Poštujemo sve epidemiološke mere, što gosti i prepoznaju, te se osećaju sigurno i prijatno u našem restoranu. Možemo da se pohvalimo i time da naš restoran poseduje sistem biopolarne jonizacije vazduha, te je opstanak virusa i bakterija u restoranu sveden na minimum.
Kako bi država još mogla pomoći ugostiteljskom sektoru?
Država bi mogla da pomogne dodatno ugostiteljskom sektoru kroz razne poreske olakšice: smanjenjem PDV-a ili smanjenjem poreza na zarade zaposlenih.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: MAGELLAN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije