
Šefovi Masimo Botura i Dabiz Munjoz poput rok zvezda ispraćeni ovacijama!
Završnica programa Weekend Food Festivala nedvosmisleno je bio jedan od glavnih motiva dolaska većine posetilaca. Glavni hit i najveće zvezde fest...
pročitaj jošPotpuno drugačije iskustvo u Rovinju ponudio je mladi Rasmus Munk, šef restorana Alchemist sa kojim je publika Weekend Food Festivala ušla u misteriozni Alchemist putem video ekrana, te su imali priliku upoznati svet jednog nekonvencionalnog i ekscentričnog restorana koji svakom posetitiocu otvara put u nepoznato.
Prezentacija i interpretacija jela u restoranu ujedinjuju Munkovu kulinarsku filozofiju i viziju holističke kuhinje u kojoj se isprepliću i nadopunjuju četiri elementa: gastronomija, umetnost, nauka i društvo.
Alchemist je poput avangardnog pozorišta u koje se ide na predstavu u nekoliko činova, s time da se ne zna koliko će ih tačno biti, niti šta se zapravo tamo prikazuje, ali se zna da taj performans traje najmanje tri sata.
U ovaj misteriozni, nekonvencionalni i ekscentrični restoran ulazi se kroz moćna bronzana vrata teška dve tone iza kojih vam objašnjavaju gde ste i šta vas čeka, što je teško za pretpostaviti.
U prvom, minimalistički uređenom prostoru, gde se za početak poslužuju mali zalogaji, koktel ili šampanjac, nema iznenađujućih momenata. Već sledeća vrata vode u nepoznato, u dve zasebne prostorije koje se redovno menjaju i ispunjavaju neverovatnim elementima kroz čudesne, pa i zapanjujuće video projekcije i muziku sa diktiranim osvetljenjem.
Munk kroz svoje kuvanje govori o životu, promenama, istoriji i sadašnjosti, o zastrašujućem digitalnom svetu u kojemu živimo, onome šta činimo, onom dobrom i onom lošem, onom bitnom i vrednom pokušavajući na svoj način stvarati promene i sve nas usmeriti prema onom ispravnom i iskonskom.
Završnica programa Weekend Food Festivala nedvosmisleno je bio jedan od glavnih motiva dolaska većine posetilaca. Glavni hit i najveće zvezde fest...
pročitaj jošBroj 57 nikako ne može da bude jubilaran. Ukoliko sami ne odlučite da jeste. Nama jeste jer je ovo deseti broj otkako magazin pravimo u ovom sastav...
pročitaj jošHoReCa centar organizuje prvu METRO HoReCa Akademiju – set interaktivnih obuka za unapređenje kvaliteta gastronomije i poslovanja ugostiteljskih ob...
pročitaj još