Pastry chef Dunja Lukić: ,,Žene uspešno probijaju nametnute barijere i ograničenja“
Pastry chef restorana Faro Dunja Lukić je nakon završenog fakulteta u Moskvi, odlučila da poslastičarstvo bude njena profesija. Uspešno je završila...
pročitaj jošNa Dorćolu je otvoren autentičan restoran francuske kuhinje. Dizajn podseća na male, ušuškane pariske bistroe s udobnim nameštajem i motivima i simbolima poznate prestonice.
Flamm je, inače, naziv za picu koja se razlikuje po tome što se testo priprema s belim vinom, prepeličjim jajima i medom. U Alzasu je to poznato domaće jelo. Najbolje se uparuje s belim vinom poput vina Jelić, Stojanović i Veličković, koja su u ponudi ovog restorana.
Šef kuhinje Zoran Mladenović preneo je internacionalno iskustvo koje je stekao na proputovanju kroz Francusku, i to ne iz centralnih delova već prvenstveno iz poseta tradicionalnim seoskim domaćinstvima.
U ponudi su jela poput ramsteka u pivu, prasećih rebaraca, piletine s kamamberom u francuskom bagetu, sveže kolenice, salate s cveklom i kozjim sirom, salate s piletinom konfi. Sve namirnice proverenog su kvaliteta. Za kvalitetan početak dana za doručak na meniju je originalni French toast, koji se sastoji od četiri slana i četiri slatka tosta po veoma pristupačnoj ceni.
Ponuda deserata menja se na dnevnom nivou, a kao specijaliteti ističu se Flamm čokoladna torta, Crem brule i Mamina torta (torta po tajnom receptu kuvarove majke). Lokal poseduje baštu od 30 mesta i pet-fendli je.
FLAMM
Adresa: Strahinjića bana 72a, Beograd
Radno vreme: 9.00–23.00
Telefon: 011/450-91-78
Lokal je pušački.
Ideja o Basch House 1887 javila se pre mnogo godina, a postepeno se razvijala, menjala i dopunjavala do 2021. godine kada je počela sveobuhvatna re...
pročitaj jošRestoran sa ukusima ruske domaće kuhinje pod imenom Kod Magdalene već neko vreme uspešno radi na Zemunskom keju. Tradicionalni ruski specijaliteti...
pročitaj jošPizzeria Cafeteria Italiana sa radom je počela 3. 12. 2016. godine, kao poduhvat istinskih zaljubljenika u espresso - Bodana Rasića i Milana Stojko...
pročitaj još