Dolcino restoran u srcu Dorćola nudi italijansku kuhinju kroz tradicionalnu pripremu
Stanovnicima Lekinog brda Dolcino je dobro poznat restoran sa poslastičarnicom i kafićem, a sada se Dolcino nalazi na još jednoj lokaciji, Dorćolu....
pročitaj jošU pešačkoj zoni i najprometnijem delu grada, sa jedinstvenim pogledom, ali i enterijerom, poslastičarnica ima za cilj da posetioce upozna sa francuskom kulturom i istorijom.
Zaštitno lice je omražena kraljica Marija Antoaneta, koja je poznata po citatu ,,Ako narod nema za hleb, neka jede kolače”. Ova nemoralna izjava dugo je opisivala kraljicu, međutim, kasnije se ispostavilo da je to zapravo bila podvala francuskih revolucionara i da Antoaneta nikada tako nešto nije izgovorila.
Dugogodišnje iskustvo u poslastičarstvu inspirisalo je vlasnike da otvore lokal u kom bi prezentovali savršenstvo izrade kolača, francuskih krofni, eklera, sve do sladoleda, po receptima poznatih poslastičara, sa velikom posvećenošću i najkvalitetnijim sastojcima. Pouzdanost se ogleda u odabiru finih sastojaka za izradu. Saradnja sa firmama kao što je „Dolche Freddo” iz Beograda i posete sajmovima i takmičenjima čine da poslastičarnica prati svetske trendove i inovacije.
Adresa: Obrenovićeva 27, Niš
Telefon: 063/82-46-167
E-mail: [email protected]
U Čokoladnoj Akademiji Beograd u Beton Hali održan je najslađi događaj godine, Regionalno takmičenje za predstavnika Jugoistočne Evrope u svetskom ...
pročitaj jošČuvena četvrtasta pizza iz pleha, pizza al taglio, gastronomski proizvod rimske regionalne kuhinje, jedan je od najtraženijih zalogaja i van svoje ...
pročitaj još