Šef Miloš Mirjanić: „U srcu jagnjetina ispod sača, a na nepcu Beef Welington“
Miloš Mirjanić je na putovanju po Kini doživeo gastronomsko prosvetljenje i odlučio da kuvanje bude njegov poziv. Avanturistički duh ga odvodi u Lo...
pročitaj jošAko neko zna šta se prodaje, onda to zna Gordon Remzi, selebriti šef svih selebriti šefova. Njegova nova poslovna odluka je da u luksuznoj londonskoj robnoj kući Herods otvori burger bar.
Reč je o prvom Remzijevom burger baru u Velikoj Britaniji, nakon što je već jedan otvorio u Las Vegasu. U planu je čitav lanac od pedesetak lokala samo u Velikoj Britaniji i par stotina u svetu. Za ovu investiciju mu je potrebno oko milijardu dolara.
Službenog datuma otvaranja još nema, a neslužbeno se najavljuje za kraj ove godine. Da spomenemo da Gordon Remzi trenutno ima 15 restorana u Londonu i 17 u svetu.
Legenda kaže da je bog, kada je delio zemlju, pozvao predstavnike svih tadašnjih plemena. Tokom dana, svakom je dodelio parče zemlje, a tek negde u...
pročitaj jošDr Bruno Guso, otac souse vide tehnike, u oktobru mesecu dobio je priznanje za dosadašnji doprinos u kulinarstvu – nagradu za životno delo od Ameri...
pročitaj jošChef Alain Ducasse nije samo sinonim za haute cuisine, njegovo kuvanje obuhvata različite formate, ne zanemarujući francusku instituciju bistroa. N...
pročitaj još