Vrhunski kuvar Chris Prow ovako pravi jaja Benedikt
Svojevremeno, još dok je radio u Han's Bar & Grillu luksuznog hotela 11 Cadogan Gardens, chef Chris Prow je ponosno isticao da je hrana koju nu...
pročitaj jošŠef Emanuel Andriju sa nama je podelio recept za klasik francuske kuhinje odavno ispisan velikim slovima, koji priprema na svoj način.
Andriju je glavni kuvar u restoranu 1899 hotela Les Manoirs de Tourgéville u luksuznom letovalištu Dovil, u Normandiji. Odgovor na pitanje zašto je postao kuvar leži u Emanuelovom sećanju na svojevremeno loše i bezukusne obroke u školskoj kantini. Ovaj kuvar gaji veliku ljubav i prema baštovanstvu, japanskoj kuhinji i timijanu, začinskom bilju koje izdvaja. Njegov inventivni meni poigrava se sa ukusima lokalnih proizvoda i normandijske ribe, koji su revidirani, reinterpretirani i pomešani.
Sam Andriju je ljubitelj začinskog bilja koje i izgaja u obližnjem povrtnjaku, a zahvaljujući aromatičnosti bilja u svoja jela unosi ukus francuskog juga. Prava simfonija za nepca. Jela koja se daju izdvojiti sa Emanuelovog menija svakako su salata od špargli, marinirani losos sa espumom, zlatni bakalar na podlozi od sirovih i kuvanih špargli, navarin od jagnjetine ali i brojni prilozi.
SASTOJCI
* 150 g milerama
* 300 g rendanog emetalera
* ulje od tartufa
* tartuf
* šnite pršute
* kriške hleba
PRIPREMA
Sjedinite mileram i rendani sir, pobiberite i dodajte nekoliko kapi ulja od tartufa.
Premažite kriške hleba, složite pršutu i par šnita svežeg tartufa.
Pokrijte drugom kriškom hleba i premažite mešavinom milerama i rendanog sira.
Zapecite na 180°C, 12 minuta.
Servirajte uz blago začinjenu salatu.
MasterChef, kulinarski televizijski format koji je kreirao Franc Roddam, svoje prvo emitovanje doživeo je u Velikoj Britaniji, jula 1990. godine. K...
pročitaj jošChef Ana Roš je sa svojom ekipom pripremila nove gastronomske užitke za sve one koji posete njen restoran Hiša Franko. Ana Roš: 50 Nijansi Crvene ...
pročitaj jošMichelinove zvezdice: Nagrada ili kazna? Radost ili noćna mora? Da li je srećniji onaj ko je dobio, ili onaj kome izmakne? U proteklih deset godina...
pročitaj još