
Hotelski doručak po ukusu Michelina
En Sofi Pik, koja uz Anu Roš i Piu Leon čini top 3 ženskih šefova današnjice, dolazi iz duge loze slavnih kuvara. Karijeru je započela 1997. godine...
pročitaj jošŠef Emanuel Andriju sa nama je podelio recept za klasik francuske kuhinje odavno ispisan velikim slovima, koji priprema na svoj način.
Andriju je glavni kuvar u restoranu 1899 hotela Les Manoirs de Tourgéville u luksuznom letovalištu Dovil, u Normandiji. Odgovor na pitanje zašto je postao kuvar leži u Emanuelovom sećanju na svojevremeno loše i bezukusne obroke u školskoj kantini. Ovaj kuvar gaji veliku ljubav i prema baštovanstvu, japanskoj kuhinji i timijanu, začinskom bilju koje izdvaja. Njegov inventivni meni poigrava se sa ukusima lokalnih proizvoda i normandijske ribe, koji su revidirani, reinterpretirani i pomešani.
Sam Andriju je ljubitelj začinskog bilja koje i izgaja u obližnjem povrtnjaku, a zahvaljujući aromatičnosti bilja u svoja jela unosi ukus francuskog juga. Prava simfonija za nepca. Jela koja se daju izdvojiti sa Emanuelovog menija svakako su salata od špargli, marinirani losos sa espumom, zlatni bakalar na podlozi od sirovih i kuvanih špargli, navarin od jagnjetine ali i brojni prilozi.
SASTOJCI
* 150 g milerama
* 300 g rendanog emetalera
* ulje od tartufa
* tartuf
* šnite pršute
* kriške hleba
PRIPREMA
Sjedinite mileram i rendani sir, pobiberite i dodajte nekoliko kapi ulja od tartufa.
Premažite kriške hleba, složite pršutu i par šnita svežeg tartufa.
Pokrijte drugom kriškom hleba i premažite mešavinom milerama i rendanog sira.
Zapecite na 180°C, 12 minuta.
Servirajte uz blago začinjenu salatu.
Turski šef, internet senzacija i vlasnik lanca steakhouse restorana Nusr-et Nusret Gokče, poznatiji kao Salt Bae, na društvenim mrežama je objavio ...
pročitaj jošNovinari Jutarnjeg lista su ovih dana obišli zagrebačku pijacu Dolac i značajan prostor posvetili malenoj prodavnici pod nazivom Zlatni bor. Zlatn...
pročitaj jošDanijel Zlatković nas je opet obradovao i osvetlao obraz srpskom kulinarstvu. Na internacionalnom takmičenju Campionato del Mondo di Pizza ExpoCook...
pročitaj još