Michelinov chef Alain Ducasse ovako priprema Sen Žak školjke
Chef Alain Ducasse nije samo sinonim za haute cuisine, njegovo kuvanje obuhvata različite formate, ne zanemarujući francusku instituciju bistroa. N...
pročitaj jošBarska industrija do sada nije imala iole značajne i uticajne vodiče poput Michelina. Po novim informacijama i to će uskoro biti prošlost.
The Pinnacle Guide je nedavno promovisan, a za cilj ima da barovima i barmenskoj profesiji u svetu oda priznanje koje zaslužuju. Iza ovog vodiča stoje ozbiljni profesionalci iz barske industrije. Hana Šerman Koks i Sioban Pejn, osnivači London Cocktail Weeka i Den Douv, osnivač Global Bartendinga, prve svetske agencije za barmene stoje iza ovog projekta.
Pinnacle je po mnogočemu inspirisan Michelinovim vodičom, pa će tako dodeljivati jednu, dve ili tri značke, prema jasno određenim i javnim kriterijumima i gosti će prema tim oznakama tačno znati u kakav bar ulaze.
“Ovo je ogroman zadatak ali nas troje imamo dovoljno samopouzdanja za ogromne stvari”, izjavili su osnivači Pinnaclea.
Barove će ocenjivati anonimni inspektori iz zemalja barova koje ocenjuju, a kriterijumi za ocenjivanje barova će biti formirani u saradnji sa profesionalcima iz barske industrije i industrije pića.
“Svaki put kad smo razgovarali o tome, svako je imao svoje mišljenje. Imamo ideju kako bi kriterijumi trebali izgledati, ali odlučili smo da je najbolje da ipak pitamo i druge, kroz otvoreno pismo celoj industriji”, kažu pokretači vodiča, kojima je želja da postave pošten i relevantan sistem ocenjivanja koji će prepoznavati različite stilove barova.
Konsultacije sa strukom će trajati oko pola godine, a rezultat bi bio donošenje metodologije i ključne kriterijuma za ocenjivanje kvaliteta barova, servisa, koktel karti i slično.
Prvi Pinnacle vodič trebao bi izaći sledeće godine, a prvi stručni okrugli sto održaće se 3. marta ove godine.
Danilo Dača Božović godinama važi za jednog od najboljih barmena Majamija, a u intervjuu za naš magazin otkriva kako funkcioniše njegov Swizzle Rum...
pročitaj jošNova pržionica kafe i kafeterija Sonder nalazi se na Vračaru. A pored uživanja u svežoj kafi različitih blendova pripremljenoj na adekvatan način S...
pročitaj jošBeogradsko novo mesto za zagrevanje je B4 bar, koji se pozicionirao u centralnoj ulici na Dorćolu. View this pos...
pročitaj još