Vino ne prodaje samo vinska karta. Vaš adut je konobar!
Vino je važno gorivo koje će ubrzati oporavak restoranskog sektora, ali ako ga prodajete na pravi način. Imate somelijera, imate impozantnu vinsku ...
pročitaj jošGotovo da nema posla koji nije stresan, a u istraživanju koje je trajalo punih 17 godina, kojim je obuhvaćeno 136.000 ispitanika različitih profila, naučnici su otkrili koji je posao najstresniji.
Berzanski radnici, vozači autobusa, rudari, vaspitačice u obdaništu, medicinsko osoblje, piloti, sve su to poslovi za koje smo mogli zamisliti da zauzimaju prvo mesto na listi najstresnijih poslova na svetu. Ali, po studiji Južnog medicinskog univerziteta u Kini, najstresniji je konobarski posao. Na prvu bi to moglo biti pomalo začuđujuće, jer je to posao s manje odgovornosti od, recimo, pilota putničkih aviona, ali kada se malo bolje razmisli rezultat studije nije toliko neverovatan. Konobari su tokom radnog vremena stalno pod psihičkim i fizičkim pritiskom, a faktor stresa je izuzetno visok. Zauzvrat doživljavaju malo uvažavanja i, kao da to nije dovoljno, posao je vrlo nefleksibilan. Konačno, za razliku od na primer lekara, konobari nisu nagrađeni dobrom platom i priznanjem. Naučnici su takođe otkrili da stres uzrokuje mnogo češće posezanje za cigaretama i alkoholom među konobarima.
Još jedan restoran vredan pažnje, radi na beogradskom Vračaru. Restoran Faro je zamišljen kao projekat koji domaću kuhinju poslužuje u novom izdanj...
pročitaj jošMonza Concept Bar je moderan multi gastronomski kompleks koji u svom sastavu krije različite sadržaje kojima je zajednička misija zadovoljstvo svak...
pročitaj jošŽene u ugostiteljstvu, hteli mi to da priznamo ili ne, još uvek nisu ravnopravne sa muškarcima, mada se situacija znatno popravlja iz godine u godi...
pročitaj još