MasterChef Srbija: Gorak ukus posle kraja kulinarskog rijalitija
MasterChef, kulinarski televizijski format koji je kreirao Franc Roddam, svoje prvo emitovanje doživeo je u Velikoj Britaniji, jula 1990. godine. K...
pročitaj jošRenomirani beogradski restoran Klub Književnika je pripremio specijalnu ponudu za sve koji žele da uživaju u posnim specijalitetima za Svetog Nikolu.
Broj menija je ograničen, porudžbine se primaju do 18. decembra, a dostava je uračunata u cenu. Naravno, po meni možete doći i lično.
Šef Branko Kisić je osmislio maštovit meni i u njemu će čak i najizbirljiviji gurmani pronaći nešto za svoja nepca.
PREDJELA
Bakalar na belo
Posna “melanzana”
Hrskava pita od dimljene pastrmke i praziluka, pire od jabuke
SALATE
Nicoise salata
Salata od hobotnice, kozica, pečene paprike, sušenog paradajza i leblebije
Miks zelenih salata, dresing od maslinovog ulja i balzamika
Dimljeni losos, salata od krompira i rena, sveža mirođija
GLAVNA JELA
Tigrasti gambori, sotirano povrće, azijske nudle, soja sos
Filet lososa kuvan na pari, aromatični basmati pirinač sa brokolijem i bademom, sos od bundeve, limunove trave i karija
Brancin, ili orada pečeni u rerni sa sezonskim povrćem, marinada
DESERTI
Baklava
Bajadere
SVEŽA RIBA
Filet lososa kuvan na pari, aromatični basmati pirinač sa brokolijem i bademom, sos od bundeve, limunove trave i karija
Jadranski brancin, ili orada, spremljeni po Vašem izboru (pečen u soli, rerni, ili grilovan), grilovano povrće, ili dalmatinska garniture, marinada
Za narudžbine pozovite: +381 11/262-79-31, a više informacija možete dobiti na linku OVDE.
Bemata je prva stanica koju smo posetili u svrhu pripreme obimnog teksta o veganskim restoranima u Begradu. Koleginica Jovana Ljubišić koja je u na...
pročitaj jošDanijela Tešić je 2022. godine dotakla zvezdano nebo kada je dobila prvu Michelinovu zvezdicu za sommeliera u istoriji Dubajia. Ova talentovana mla...
pročitaj jošRestoran sa ukusima ruske domaće kuhinje pod imenom Kod Magdalene već neko vreme uspešno radi na Zemunskom keju. Tradicionalni ruski specijaliteti...
pročitaj još