03.12.2020 Restoran

Lafayette Cuisine Cabaret Club stvara interaktivnu programsku čaroliju

Glamurozan i otmen prvi srpski kabare-restoran-klub obuhvata 900 kvadratnih metara, a čini ga pregršt svetala, komforni separei, udoban nameštaj, pozornica, fascinantan barski deo i bašta iz koje se pruža pogled na reku Savu.

Spoj francuske kuhinje s modernim azijskim ukusima

Originalni meni, koji su kreirali iskusni šefovi kuhinje Miloš Ranitović i Miloš Savić, spaja francusku kuhinju s modernim azijskim ukusima, uz odabrana vina i veliki izbor koktela. Od devet startera izdvajaju se Carpaccio, japanski tatar biftek, Foie Gras, salata Edamame, salata od hobotnice, hrskavi filet od pačetine i topla guščja džigerica. Burata mocarela dobila je jesenje-zimsko ruho i služi se s glaziranim aritičokama, sa čipsom i prahom od golice. To predjelo zaliva se gelom od žutog čeri paradajza.
Topla guščja džigerica na paind d’epices (tradicionalnom francuskom hlebu medenjaku) prelivena je terijaki tartuf sosom i jabukom mariniranom u đumbiru. Izbor sireva i pršute predstavlja aromatičnu paletu nekih od najcenjenijih u svetu: Roquefort, Brie, Comte, Tomme de Savoie, pršute sušene na vetru bez dima i vatre. Wagyu beef & parmesan je supa od posebne sorte japanskog govečeta. U ponudi su i autentične paste i rižota.

Unagi jegulja stiže iz Japana, a tuna iz Jadrana

Azijski meni nudi dvadesetak suši jela koja su približena kontinentalnoj evropskoj kuhinji. Za sve suši proizvode koristi se isključivo sveža riba. Unagi jegulja stiže iz Japana, tuna iz Jadrana, a tu su, naravno, i losos i hobotnica. Suši specijaliteti su Dragon roll, Red phoenix, Pink gravlax roll, Lafayette roll. Slow food je s razlogom zastupljen. Tako se, na primer, teleće grudi lagano spremaju u rerni čak osam sati da bi se sačuvali sokovi i pun ukus mesa. Confit lamb, jagnjetina konfitirana 12 sati, priprema se i servira u maramici s kus-kusom i gratan krompirom.
Vukosav Femić, bar menadžer, kreirao je sedam signature koktela. Recepture je usavršavao prateći puls molekularne kuhinje i jela kuvara, ali i igrača na stejdžu, jer je hteo da i 22 konobara i 13 barmena budu scenski zanimljivi. Tako se tokom izvođenja numere Roxanne, za tačno 42 sekunde, koliko traje solaža violiniste, za barom pravi koktel Roxxxene, koji „gori od strasti’’. Jarkocrvena tečnost se dimi, pali i služi u premijum martini čašama.

Lafayette signature kokteli

Lafayette signature koktel, inspirisan Francuskom, predstavlja pravu atrakciju. Sadrži premijum francuski konjak, premijum francuski liker od narandže, francusko crveno vino koje je kupaž četiri sorte grožđa, zatim zlatne listiće, šumsko voće, malo citrusa, a služi se na dasci od srpskog oraha uz dimilicu pokrivenu zvonom. Kao i čuveni koktel Marilyn Monro, koji miriše na neodoljivi parfem Chanel 5. Karta pića sadrži i vrhunski francuski šampanjac, kuvana vina, japanski viski Yamazaki, Nikka Coffey malt, francusko Sushi vino, 100 odsto brazilsku kafu iz linije Tierra.

Za ljubitelje slatkih zalogaja na raspolaganju je sedam deserata majstora Bojane Bukvić, koja kao sastojak koristi najfiniju belgijsku čokoladu Cacao Berry. Desert Sweet Foie gras napravljen je od guščje džigerice na čokoladnom terinu i jedan je od najluksuznijih deserata. U stopu ga prate krempita Gianduia, čokoladno gnezdo, Cote D’Azur i tart Yuzu.

Zbog novonastale situacije i skraćivanja radnog vremena, gosti su uskraćeni za spektakularne kabaretske šou programe. Inače, stalnu postavku umetničkog ansambla kluba čine baletski igrači Pozorišta na Terazijama i Narodnog pozorišta, a umetnički direktor i koreograf je Milan Gromilić. Namera menadžmenta je da se Lafayette posle ponoći pretvara u klub, tako da u nastavku večeri, do ranih jutarnjih časova, gosti mogu da zaigraju i prepuste se ritmovima poznatih DJ-ova. Nadamo se, da ćemo uskoro moći uživati u ovom ekskluzivnom prostoru, onako kako su ga njegovi tvorci i zamislili.

Lafayette cuisine cabaret club

Adresa: Karađorđeva 2–4, Beton hala, Beograd
Telefon: 060/1111-211
Dress code: elegant&chic
Carpaccio možete probati po ceni od 1.380, a Dragon roll sushi po ceni od 1.650 dinara. Desert Sweet foie gras košta 620, a glazirani losos 1.850 dinara. Prosečna cena koktela je 800 dinara. Karta vina sadrži najbolja francuska, italijanska i domaća vina koja se skoro sva služe i na čašu, što je jedinstven koncept u regionu.


Premijum stekovi: Top side wagye, Striploin black angus rangers valley, Rib eye wagye, Kobe beef striploin

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: ŽARKO RADOVANČEV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije