
Postani najbolji barista u regionu! Počele su prijave za Barcaffè Barista Cup
Šoljica espresa za vas nije samo obična šoljica kafe, već i večita inspiracija da pokažete svoju kreativnost na delu? Ukoliko je odgovor potvrdan, ...
pročitaj jošOvogodišnji Sajam turizma i ugostiteljstva koji je održan od 17. do 19. novembra u velikoj sali Master centra u Novom Sadu, bio je po prvi put obogaćen jednim od najlepših štandova sajma – štandom restorana Vida iz Novog Sada.
Veoma velika posećenost i prijatna atmosfera na samom štandu, rezultat su prvenstveno odlične vizuelizacije štanda, ponude vrhunskih homemade proizvoda, kafe i row cake torti, kao i same organizacije Vida ekipe u smislu brojnih radionica i takmičenja.
Na taj način zagarantovana je odlična zabava za sve posetioce njihovog štanda. Tako je u subotu u 12 časova organizovano i takmičenje u latte artu. Mnogobrojni baristi Novog Sada i Beograda okupili su se na Vida štandu kako bi pokazali svoje umeće u crtanju na kafi. Interesantno je da je sem standardnog stručnog žirija kojeg su činili stručnjaci iz oblasti kafe, restorana i barova, influenseri, ljudi iz oblasti mode, svoj glas za prva tri mesta dala i publika,
Magazin Cafe Bar & Restoran je takođe imao svog člana u žiriju, a svaki barista se potrudio da da najbolje od sebe u dve kategorije. Od preko 20 prijavljenih takmičara, treće i drugo mesto su osvojili baristi iz Male radionice kafe, Đorđe Solesa i Zoran Majovski, a pobedu je odneo barista Dejan Letič iz Lofta.
Za nagrade su bili zaduženi brojni sponzori prijatelji restorana, pa niko od učesnika nije otišao praznih ruku. Ovim putem čestitamo svim učesnicima takmičenja, a posebno organizatoru – restoranu Vida, koji je još jednom pokazao kako se organizuje jedno ovakvo takmičenje, te se radujemo narednom susretu sledeće godine.
Ako znate da šardone ide dobro uz ribu, kaberne sovinjon uz crveno meso, a rizling uz piletinu, u manjini ste. Tako bar kaže britanska studija. Ob...
pročitaj jošG3 Spirits grupa je jedan od vodećih predstavnika i distributera globalnih brendova alkoholnih pića u regionu. Za više od 20 godina uspešnog preduz...
pročitaj jošAmerički list Vašington post objavio je listu inovativnih beogradskih restorana, koje bi turisti morali da posete prilikom obilaska srpske prestoni...
pročitaj još