13.10.2020 Trendovi

Miamiam fine casual koncept na novoj lokaciji

Miamiam restoran promenio je lokaciju prešavši, iz mirnijeg dela Kursuline ulice i manjeg lokala, u znatno veći, svetao prostor, u istoj ulici, tik uz Kalenić pijacu.

Nenametljiva unutrašnjost modernog evropskog dizajna

Prijatna bašta pod lipom odlična je pozicija da se započne jutro uz kafu ili već dobro poznati doručak ili branč, koji je u ponudi tokom celog dana. Unutrašnjost restorana urađena je nenametljivo, ali detalji jasno ukazuju na kulinarski pravac i životni stil koji menadžment promoviše. Bazirali su se na kolekciji klasika modernog evropskog dizajna, pažljivo birajući komade nameštaja, unoseći prepoznatljivu toplinu ali i ostavljajući dosta prostora za razvoj enterijera u narednom periodu.

U novi objekat, koji se sastoji iz tri celine, preneli su svoj koncept u celosti. Začetnici fine casual koncepta kod nas svu pažnju usmeravaju na hranu, na originalnost recepata, svežinu sezonskih namirnica i prezentaciju tanjira. Atmosfera je ostala relaksirana, ušuškana uz prijatno osoblje.


Prošlogodišnja novina, dodavanje indijskih klasika postojećem meniju, ispostavila se kao odličan potez, jer je Beograd dobio mesto u kom gosti mogu probati autentičan indijski kari s basmati pirinčem, popiti indijsku limunadu ili masala čaj i dodatno se oljutiti kroz sezonski izbor čatnija.

Osnovni jelovnik i dalje je pod uticajem proputovanja, tako da se slobodno može reći da je kuhinja – kuhinja sveta s oslanjanjem na francusku tradiciju. Praseća rebarca s demiglasom i raguom od ječma i leblebija nikako ne treba propustiti, kao i karpačo od plavog patlidžana i karamelizovane smokve sa vanil-kremom. Večernji sati rezervisani su za točenog Brku, probrana vina i bogat izbor koktela. U najavi su i jesenji noviteti.

Miamiam

Adresa: Kursulina 39, Beograd
Telefoni: 064/280-65-65; 011/20-40-335
FB: miamiambeograd
Instagram: restoran_miamiam

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: MIAMIAM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije