Naš Žabar ulaz
02.06.2021 Trendovi

Naš Žabar, novo poglavlje, ali stari šarm

Ako ste generacija koja je krajem 90-ih izlazila u elitne restorane Beograda, one s internacionalnim specijalitetima, vrhunskim vinima i prvim somelijerima u Srbiji, onda znate o čemu pričamo. Nekadašnji restoran „Žabar” a sada „Naš Žabar” ponovo je otvoren.

Naš Žabar enterijer 1

Duh Žabara čuva somelijer Nebojša Stamenković

Restoran „Žabar” – kršten nadimkom Dragoljuba Poznanića – najboljeg konobora hotela „Jugoslavija” – bio je parametar za prvi Fine Dining na ovim prostorima. Lista čekanja za slobodan sto ili da novo vino nekog od proizvođača da bude na „Žabarevoj” karti bili su stvar prestiža. U vreme pandemije i zatvaranja mnogih lokala, bivši prvi somelijer „Žabara”, Nebojša Stamenković, otvara „Naš Žabar”. Ekipa kuvara je ista, ali ojačana podmlatkom. Uz pomoć kolege sa prekookeanskog broda (čije ime će ostati tajna – siva eminencija), a bez koga, kako każe Nebojša, ne bi mogao da započne projekat, restoran je otvoren s proverenim jelovnikom koji je „žario“ beogradskom restoranskom scenom 90-ih i dvehiljaditih.
Mlinci s gorgonzolom i ćuretinom, Smuđ u sosu, Dimljeni biftek – samo su neki od specijaliteta s kojim su se gosti u to vreme susreli prvi put na našim prostorima. Posle toga sve je istorija. Mnogi restorani su kopirali jela, ali verni posetioci su se uvek vraćali na „Žabareve” mlince.
Restoran radi u skladu s odlukama Kriznog štaba, a ako naručujete isporuku, mladi tim „Našeg Žabara” će vam preporučiti neka nova jela – koja opet niko nema u Srbiji. Pozovite i saznajte.

Naš Žabar enterijer 2

Naš Žabar

Adresa: Kej oslobođenja bb, Novi Beograd
Instagram: naszabar
Facebook: naszabar
E-mail: [email protected]
Web: naszabarrestoran
Telefon: 069/ 31-91- 226, 011/ 31-91- 226

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: NAŠ ŽABAR

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije