
Coca-Cola HBC 24/7 Experience Centre sertifikovan za obuku barista
Jedna od najprestižnijih svetskih asocijacija u industriji kafe, Specialty Coffee Association, sertifikovala je prostor 24/7 Experience Centre komp...
pročitaj jošTeška vremena traže hrabre ljude i hrabre odluke. Ovako bi se ukratko mogla opisati godina koja je za nama. Iako je pandemija iza nas, ugostiteljski sektor još uvek oseća posledice. No, ako se nešto dobro iz toga izrodilo je da su mnogi od vas iskoristili ovaj period da realizuje nove ideje, da se reorganizujete i unapredite poslovanje. Jednostavno rečeno, dok su neki zakočili, vi ste dodali gas. I uspeli.
Raduje nas činjenica da se otvorilo mnogo novih objekata, da su Michelin i Gault&Millau prepoznali Srbiju, da poseta raste iz meseca u mesec. Sve je to posledica realizacije vaših hrabrih poteza, koji su doveli i do rasta kvaliteta usluge.
Nećemo previše trošiti reči na činjenicu da će nova godina biti puna izazova. Velike promene u rastu cena energenata i namirnica i loše stanje na tržištu radne snage će zasigurno uticati na vaše poslovanje, ali uz ozbiljno planiranje i ulaganje u dalje podizanje kvaliteta usluge, sigurni smo da će i 2023. godina biti uspešna.
U novom broju naši sagovornici su sumirali proteklu godinu i predstavili platforme na kojima će graditi uspeh u novoj godini. Knjaz Miloš je postao zvanični proizvođač i distributer Pepsi brendova, a Marko Gojković je otkrio šta još novo priprema Knjaz Miloš. Branko Vučković je sumirao uspehe Coca Cole HBC Srbija i Crna Gora, Olivera Škorić nam je ispričala koje novine uvodi hotel Prezident Palace, Boris Stojkov nas je upoznao sa Supreme espresom, a Relja Krunić i Darko Rajković su izneli svoje mišljenje u vezi uvođenja kategorije service charge.
Predstavili smo ekipu koja se krije iza projekta Thyme, upoznaćete šefa Daniela Mikšića koji je nezasluženo priznatiji u svetu nego kod nas. Picajolo Danijel Zlatković nastavlja sa otkrivanjem tajni za savršenu picu, a naš dragi Hadži Jovan Mrđenović nas je upoznao sa životopisom čuvenog Miše Gvozdenog.
Magazin Cafe Bar & Restoran će i u narednoj godini podržati vlasnike ugostiteljskih objekata da u toj nameri istraju. Zabeležićemo svaku zdravu i uspešnu priču, donositi vam novosti iz zemlje i sveta i dati svoj doprinos razvoju HoReCa sektora.
Kao i uvek, ceo magazin možete pročitati na našoj internet stranici, a takođe ga možete daunlodovati u PDF formatu na vaše uređaje.
S poštovanjem
Redakcija magazina
Cafe Bar & Restoran
Još jedan loš period za tursku gastronomsku senzaciju. Nusret Gokče, poznatiji pod umetničkim imenom Salt Bae je ponovo na udaru zaposlenih. Proda...
pročitaj jošVinarija "Tikveš" uvela je još jednu tehnološku inovaciju u vinsku industriju - mobilno punjenje vina. Upotreba ove tehnologije, koja se prvi put p...
pročitaj jošBordejn: Kompletna usmena biografija predstavlja insajderski uvid u život ovog sjajnog kuvara iz pera njegove dugogodišnje saradnice Lori Vulever. ...
pročitaj još