Hotel Rtanj

Odžaklija čuva tradiciju i čuvenu Rtanjsku krofnu, najbolju u Srbiji

Ekipa emisije „Od kafane do kafane“ rešila je da u ove hladne zimske dane poseti Kopaonik, i u jednom od najstarijih objekata – hotelu „Rtanj“, koji je ujedno i simbol ove planinske lepotice.

Dragica Stevanović Draga priprema vrganj na 21 način

Autor emisije Mirjana Bačkonja zavirila je i u kuhinju i proverila da li se baš kod njih prave najbolje krofne u Srbiji. Jer ako je suditi po rečima onih turista koji su bar jednom pojeli tu čuvenu Rtanjsku krofnu – onda u kuhinji restorana „Odžaklija“, zaista nastaje magija.

Svadbarski kupus

Za vreme zimske sezone ovo je glavno mesto za okupljanje skijaša i bordera, pa se na terasi ispred hotela u toku jednog dana pojede na stotine, možda čak i hiljade krofni. Tačan broj  kuvarica Dragica Stevanović nije želela da otkrije, baš kao ni recept.

Hotel Rtanj, restoran Odžaklija

Inače, sadašnji hotel „Rtanj“ ima dugu istoriju i tradiciju koja se vezuje za davnu 1958. godinu. „Rtanj“ je od tada pa sve do danas dom naših olimpijaca, skijaša, planinara i mesto okupljanja istinskih ljubitelja ove planine i prirode. Mirjana Bačkonja saznala je šta se zanimljivo u prošlosti dešavalo u hotelu „Rtanj“ i njihovoj „Odžakliji“ u kojoj se decenijama unazad pripremaju tradicionalni domaći specijaliteti.

Pogledajte celu emisiju

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: YOU TUBE PRINTSCREEN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije