25.12.2022 Hoteli

Olivera Škorić, hotel Prezident Palace: “Sve bajke počinju u srcu Beograda”

Olivera Škorić, Operations Manager u hotelu Prezident Palace u intervjuu za Cafe Bar & Restoran govori o projektima po kojima će pamtiti prošlu godinu, novogodišnjim aktivnostima i planovima za budućnost

Hotel Prezident Palace Belgrade je omaž životu kraljevskog para Marije Antonaete i kralja Luja XVI

Kao ni jedan u Srbiji, Prezident Palace Belgrade hotel predstavlja omaž životu kraljevskog para Marije Antoanete i kralja Luja XVI, i to u srcu starog dela Beograda. Od samog ulaska u glamurozno osvetljen lobi, dizajniranog sa dodirom francuske visoko sofisticirane elegancije, Prezident Palace Belgrade hotel će svakog gosta povesti na jedinstveno putovanje kroz vreme. U doba baroka, balova i luksuznog stila života.
Okružiće vas jedinstveni materijali, poput crvenog pliša, koji se može videti još samo u Beloj kući, a zavese su skrojene od mešavine najfinije svile, kadife i pliša. Masivni kristalni lusteri su rađeni po uzoru na one koji se viđaju u Versaju i njegovim balskim dvoranama. Izrađeni su od najfinijeg murano stakla u kombinaciji sa Swarovski kristalima. Uz umetnine postavljene kroz čitav hotel koje datiraju iz doba poslednjeg monarha Francuske, svi detalji zaista daju prostoru utisak veličanstvene bajke, što i jeste njihova namena – da svaki gost doživi hotel kao svoju ličnu bajku.

“Na novom meniju su se našla jela koja su se služila na dvorovima, a pravljena su po receptima koji se čuvaju vekovima”

* Bili smo gosti na predstavljanju vašeg novog menija. Kažite nam više o načinu odabira namirnica kao i uparivanju jela sa vinima.
Želeli smo da gostima pružimo gurmansko iskustvo sa kojim se još nisu sreli u našem gradu. Tako su se na našem meniju našla jela koja su se služila na dvorovima, pravljena po receptima koji se čuvaju vekovima. Svakako, neka klasična jela nismo zaobišli, ali smo ih ipak predstavili sa specifičnim Prezident potpisom. Šef kuhinje je zaista puno vremena posvetio kreiranju svakog jela, sa puno pažnje je birao svaki sastojak i spajao naizgled nespojive kombinacije aroma i začina u jelima koje nudimo. Ono što je zaista bitno naglasiti jeste to da je najveći deo namirnica organskog uzgoja i da se biraju samo one najvišeg kvaliteta. Potrudili smo se da kompletna ponuda bude vrhunskog kvaliteta, od selekcije vina, pića, organske kafe do sastojaka koji se koriste u pripremi svakog jela.
* Posle raskošnog obroka, slede i adekvatni deserti. Ko je zadužen za pripremu poslastica?
Poslastice su spoj kreativnosti kompletnog tima kuhinje i zaista sam ponosna na naš slatki program. Od ponude klasika u vreme doručka, poput Crêpes Suzette, do a la carte ponude predstavljamo gostima ukuse koji su potpuno neočekivani, a pariraju onima sa kraljevskih dvorova.
* Možete li nam preporučiti vina za, recimo, mesni i morski meni?
Uparivanje vina sa hranom je umetnost kojoj se posvećuje potpuna pažnja. Crveno vino 33 Braće Rajković je izuzetna etiketa sa našeg podneblja koja parira svetskim brendovima, dok je Torleanzijev penušavac vino koje će upotpuniti svaki riblji meni.

„U ponudu ćemo uvrstiti tematske nedelje u okviru kojih ćemo predstaviti kuhinje iz čitavog sveta“

* Uoči dočeka Nove godine organizujete novogodišnji matine pod nazivom Marie New Year Matinee, a prvog dana nove godine organizujete Royal Blue brunch.
Matine u kraljevskom stilu očekuje sve posetioce našeg hotela 31. decembra, uz zvuke Tria Incognito i Mine Rusche. Naš prvi Royal Blue brunch, 1. januara, će biti pravo osveženje na gastronomskoj sceni grada, s obzirom da će biti inspirisan jelima sa Versajskog dvora. Naravno, pored specijalne ponude koju ćemo kreirati tokom praznika, u ponudi će biti i standardna ponuda, sa jelima koja su već postali favoriti naših posetilaca. Ideja nam je da predstavimo Prezident Palace kao hotel koji birate za dobar provod, kvalitetnu uslugu i nezaboravno iskustvo.

* Da li će restoran biti otvoren za sve, ili ponuda važi isključivo za goste hotela?
Kako je čitav koncept gurmanske ponude da svakom posetiocu pruži potpuno drugačiji ugođaj u odnosu na sve ono što Beograd grad pruža, vrata a la carte restorana Marija Antoaneta su otvorena za sve goste. Ono što bih napomenula jeste i to da je naš hotel kategorisan kao Adult Only, što znači da restoran mogu posetiti samo gosti preko 18 godina starosti.
* Ove godine ste učestvovali u vrlo zanimljivom projektu koji ste realizovali u organizaciji sa stranim ambasadama i njihovim šefovima kuhinja.
Da, tačno je. Imali smo čast da budemo deo sjajnog projekta koji će mi ostati u prelepoj uspomeni. Naime, cilj nam je bio da predstavimo svetske kuhinje, a sve to u saradnji sa kuvarima ambasada koji su imali savršenu pomoć našeg tima. Projekat je bio zatvorenog tipa, ali se čitavom timu veoma dopao, tako da neće biti iznenađenje ako s tim nastavimo i u narednoj godini. Plan je da u ponudu uvrstimo tematske nedelje u okviru kojih ćemo predstaviti kuhinje iz čitavog sveta.

“Pored nedeljnih brunch ponuda i tematskih matinea, obećavamo i nastavak serijala Secrets of Versailles večera”

* Što se tiče marketinških aktivnosti hotela, da li ste okrenuti više ka inostranim posetiocima ili vam je u planu da podignete posećenost domaćih gostiju? I na koji način?
Do sada smo bili pretežno okrenuti ka inostranim gostima, ali će nam fokus u budućnosti biti usmeren ka domaćim gostima, kao i gostima iz regiona. Verujem da će kreiranje ponude koja će biti drugačija i koja će gostima pružiti drugačije sveukupno iskustvo, biti presudna prekretnica u biranju hotela i restorana. Uskoro krećemo i sa drugom sezonom The Roof Sky bara, tako da će naredna godina doneti mnogo noviteta kojima se svi radujemo.
* Pozicionirali ste se kao jedan od hotela sa jedinstvenom i nesvakidašnjom ponudom kako u Beogradu tako i šire. Koji su vam planovi u narednoj godini?
Hvala vam na tome, drago mi je da mislite tako. Nastavljamo sa mnogim projektima kojima ćemo našu malu bajku približiti gostima. Pored nedeljnih brunch ponuda, tematskih matinea obećavamo i nastavak serijala Secrets of Versailles – večere koja je veoma brzo našla svoje mesto na gurmanskoj sceni grada. Jedino što će ovaj koncept malo promeniti jeste ideja da upravo ta kraljevska večera od sada bude dostupna svima koji žele da probaju nešto potpuno jedinstveno i drugačije. Za kraj bih istakla da naš moderan i fleksibilan pristup poslovanju i ugostiteljstvu garantuje da će svaki posetilac iz našeg hotela poneti samo najlepše uspomene koje će dugo prepričavati.

OLIVERA ŠKORIĆ
Operations Manager hotela Prezident Palace

FOTO: JELENA BEKVALAC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije