Magellan ulaz
27.04.2021 Trendovi

Restoran Magellan The Finest Cuisine and Wine in Belgrade

Zaplovite s Magellanom i uživajte u talasima novih ukusa koji vas nose putem svetske gastro scene

Magellan glavna sala

Magellan je uređen kao moderan brod

Čuveni moreplovac Ferdinand Magelan bio je portugalski istraživač koji je plovio pod španskom zastavom. Na njegovu ekspediciju je pošlo pet brodova, međutim u Španiju se vratio samo jedan, i to bez Magelana. Nastradao je na Filipinima, ali je pritom otkrio i novi put za Molučka ostrva (Ostrva začina), i to ne slučajno. Trgovina začinima u to vreme donosila je veliku čast i ugled. Sami začini ljudima su približavali i ukuse i mirise dalekih zemalja o kojima su tada mogli samo da čuju iz priča. Život ove značajne istorijske ličnosti, njegov avanturistički duh i otkrića koja su i te kako uticala i na razvoj kulinarskog sveta poslužili su kao inspiracija prilikom kreiranja imena i koncepta ovog restorana.

Magellan potpalublje

Glavna sala je kapaciteta 30, a potpalublje 16 mesta

Sam restoran enterijerski je uređen kao pravi moderan brod, u kom preovlađuju prirodni materijali, tikovina, drvo i koža. Interesantno je to da su korišćeni materijali koji se inače upotrebljavaju pri izradi brodova.

Magellan bašta

Restoran se sastoji iz četiri segmenta: glavne sale kapaciteta 30 sedećih mesta, potpalublja sa 16 sedećih mesta, koje uz video-akvarijume upotpunjuju doživljaj plovidbe, Kapetanove sobe, intimnog prostora s policom bogatom vinskih etiketa, pršutom i sirevima vrhunskog kvaliteta, kapaciteta do osam osoba, i na kraju bašte, koja je prethodnog leta počela s radom. Otvorena je većim delom godine i poseduje 50 sedećih mesta. U vlasništvu restorana je i 20 parking mesta.

Magellan kapetanova soba
Idealan je za poslovne ručkove i večere, s obzirom na prijatnu atmosferu karakterističnog dizajna. Stiče se utisak da će i najzahtevniji gosti biti zadovoljeni.

Magellan tim u kuhinji

Magellan menja jelovnik četiri puta godišnje

Jelovnik se menja četiri puta godišnje, radi usklađivanja sa sezonskim namirnicama. U kuhinji radi mladi tim kuvara na čelu sa šefom Aleksandrom Ilićem koji ističe:
„Prilikom posluženja hrane želimo da probudimo ona čula koja će učestvovati u stvaranju jedinstvenog doživljaja. Svi podjednako učestvujemo u kreaciji novih specijaliteta, a najviše su zastupljena mediteranska jela, rečna riba i najkvalitetniji komadi mesa. Za pripremu koristimo autentične domaće i internacionalne namirnice. Aktuelan je i degustacioni set meni od 11 gangova, koji može biti uparen sa najboljim vinima. Naši somelijeri su tu da predstave vinsku kartu sastavljenu od preko 150 odabranih domaćih i stranih vina. U ponudi su i ekskluzivna alkoholna pića, kao i domaće rakije. Osoblje je tim, jer je samo takav rad preduslov za dobro funkcionisanje jednog restorana. Gosti prvi put dođu iz znatiželje ili preporuke i samo prvi put primete dobar enterijer, udobne stolice i sl. i uvek se vraćaju, ali zbog dobre hrane, usluge i dobre energije.”

Aleksandar Ilić šef Magellan

 

Magellan

PROFIL
Adresa: Jurija Gagarina 14ž, Novi Beograd, Belville
Telefon: 069/15-19-000
Radno vreme: ponedeljak–subota od 9 do 20 h, nedeljom ne radi
Instagram: Magellan_1519
Web: magellan.rs

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: ŽARKO RADOVANČEV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije