Pržena piletina Merilend, najpopularnije jelo sa Titanika
Pržena piletina Merilend početkom 19. veka bila je jelo za posebne prilike, koje su porobljene Afroamerikanke često pripremale u bogataškim kućama ...
pročitaj jošNa donjem Dorćolu, u zgradi nekadašnje fabrike čokolade, danas se nalazi gastro bar Šonda. Novo beogradsko mesto deo je hotela Mona Plaza, a ime je dobilo po Kosti Šondi, čoveku koji je pre više od sto godina, upravo u tom kraju Beograda, otvorio prvu srpsku fabriku čokolade.
Na meniju se mogu pronaći brojni specijaliteti nacionalne i inostrane kuhinje poput hrskave piletine, brancina, bifteka i gambora, a istaknuto mesto zauzimaju poslastice s čuvenim Šonda pečatom.
U gastro baru možete uživati u raznovrsnoj ponudi, iz koje se izdvaja tradicionalna srpska trpeza. Svakog vikenda na trpezi vas čekaju brojni specijaliteti domaće kuhinje servirani na jednom mestu. U okviru ponude su i slatka jutra, aperitivo i brz i zdrav biznis ručak.
Adresa: Solunska 21, Beograd (hotel Mona)
Broj telefona: 011/402-46-70
Ima izdvojen deo za nepušače.
E-mail: [email protected]
Žene u ugostiteljstvu, hteli mi to da priznamo ili ne, još uvek nisu ravnopravne sa muškarcima, mada se situacija znatno popravlja iz godine u godi...
pročitaj jošMonza Concept Bar je moderan multi gastronomski kompleks koji u svom sastavu krije različite sadržaje kojima je zajednička misija zadovoljstvo svak...
pročitaj jošThyme Street projekat je za relativno kratak period pomerio beogradsku, a samim tim i srpsku gastronomsku scenu. Nakon street food objekta u Zemunu...
pročitaj još