la cucina italiana naslovna
04.10.2021 Trendovi

U prodaji je novi broj gastronomskog magazina La Cucina Italiana

Jedna od tajni italijanske kuhinje leži u jednostavnosti. Većina jela sadrži od dva do četiri glavna sastojka, ali kakvih. Ultra kvalitetnih. Drugo, nema komplikovanja i složenih tehnika. Priprema je jednostavna, tako da se i samo kuvanje najlakše uči pripremajući italijanska jela. A da se neko ne “zabrine” da je dosadna, pobrinula se raznolikost po regionima.

Naslovna LA CUCINA ITALIANA broj 012

Tajni začin italijanske kuhinje

No, ima tu još jedan “začin” koji je odvaja od ostalih kuhinja. Prošlost, sadašnjost i budućnost italijanske porodice temelji se na ženi. Kada se gotovo jelo postavi na sto, za Italijane to nije puko ručavanje, već mnogo mnogo više. To je radost, bliskost i ljubav. Bakine, majčine, jednostavno rečeno ženske ruke i duša su utkane u sva jela i u tome je sva filozofija i tajna uspeha italijanske kuhinje. Zbog neupitne sličnosti, zato nam je i bliska.

ragu stranice

Prateći ove postulate, pred vama je novi broj gastronomske biblije. Isprobajte vaše novo omiljeno jelo od testenine timballo koje je prava simfonija paste, a kad smo kod paste, tu su i 4 savršena ragua koja će oplemeniti svaku testeninu. Nakon toga uživajte uz limoncello sledeći naš recept. Legendarni kreator Giorgio Armani priča o uspehu svojih restorana širom sveta, a za jesenju trpezu naši kuvari su pripremili brojna inovativna jela.

torta stranice

Razglednice iz Italije ovog puta otkrivaju Lacio, Liguriju i Kalabriju. Region Alto Adiđe smo vam predstavili kroz najukusnija jela, a za ljubitelje slatkiša tu su tri različite torte kojima je zajednički recept za piškotu.

kanoli stranice
I ovog puta vam predstavljamo vrhunske restorane iz regiona, a otkrivamo vam i recepte za najmekše moguće scallopine i najslasnije cannole.

fokača stranice

Za kraj, tradicionalna škola, a u njoj sve same delicije: arancini, fokača sa sirom i smokvama, croccanti, punjene krofne….

Uz raskošne boje jeseni, najlepše se slaže pastelna i bogata La Cucina Italiana

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: LA CUCINA ITALIANA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije