08.02.2023 Chef

U Rovinj na Weekend Food Festival stiže i najpoznatiji svetski picajolo Franko Pepe

Weekend Food Festival će se održati i ove godine u Rovinju od 14. do 16. aprila, sa još bogatijim programom.

Šef Dabiz Munjoz

Tri dana ukusa u Rovinju

Tokom tri dana najukusnijeg festivala u aprilu posetioci će uživati u brojnim predavanjima i panel diskusijama povezanim s hranom, pićem, gastronomijom, ugostiteljstvom, te prehrambenom industrijom. Kao i prošle godine u Rovinj stižu i neki od najboljih svetskih šefova. Prvi u nizu je Dabiz Munjoz koji je dve godine izabran za najboljeg šefa na svetu. On će uživo pokazati kako nastaju njegove maštovite i avangardne kreacije, koje su njegov restoran DiverXO dovele do tri Michelinove zvezdice.

Trio majstora iz Disfrutara

Stiže i najpoznatiji šefovski trio: Oriol Kastro, Eduard Ksatru i Mateu Kazanjas iz fenomenalnog restorana Disfrutar. Zatim Sajmon Rogan, šef restoran L’ Enclume i pokretač farm-to-table pokreta. Iz Kopenhagena stiže Erik Vildgard sa svojom neverovatnom životnom pričom, a iz Gucci Osterije Masima Boture, šefovi Karime Lopez i Takahiko Taka Kondo.

Takahiko Taka Kondo i Karime Lopez iz Guči Osterije Masima Boture

Stiže Pepe, a sa njim i čuvena pica

Popisu šefova treba svakako dodati možda najpoznatije ime u svetu picajola – Franko Pepe. Reč je o velemajstoru pice, a svi pristuni će se pobliže upoznati s njegovim tajnama zanata.

Jedna od Pepeovih kreacija

Kroz brojne masterklasove posetioci će moći degustirati brojna maslinova ulja i vina i prisustvovati brojnim radionicama. Weekend Food Festival ove godine želi za istim stolom okupiti sve kojima su hrana i piće sastavni deo posla, pa će se govoriti o važnom segmentu prehrambene industrije: o hrani koja se svakodnevno nalazi na našem stolu, kao i o navikama nas potrošača koji svakodnevno kupujemo hranu. i izlagači iz svijeta kave, maslinovog ulja, sireva i tartufa. Nakon predavanja i panela, diskutiranja i degustiranja, večeri će se nastaviti uz najbolji spoj glazbe i hrane.

Weekend Food Festival je mesto okupljanja, druženja, stvaranja konekcija i umrežavanja, u opuštenoj atmosferi, uz odličnu hranu i još bolju zabavu. Ove godine očekuje se još veći broj posetilaca, a ulaznice osigurajte na www.weeekendfoodfestival.com i to uz popust od 20% do kraja februara.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: WFF

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije