Gala večere u režiji najboljih svetskih i domaćih chefova na Weekend Food Festivalu
Središte svetske kulinarske scene od 14. do 16. aprila se seli u Rovinj, gde će vodeći svetski i domaći chefovi u sklopu Weekend Food Festivala zai...
pročitaj jošWeekend Food Festival će se održati i ove godine u Rovinju od 14. do 16. aprila, sa još bogatijim programom.
Tokom tri dana najukusnijeg festivala u aprilu posetioci će uživati u brojnim predavanjima i panel diskusijama povezanim s hranom, pićem, gastronomijom, ugostiteljstvom, te prehrambenom industrijom. Kao i prošle godine u Rovinj stižu i neki od najboljih svetskih šefova. Prvi u nizu je Dabiz Munjoz koji je dve godine izabran za najboljeg šefa na svetu. On će uživo pokazati kako nastaju njegove maštovite i avangardne kreacije, koje su njegov restoran DiverXO dovele do tri Michelinove zvezdice.
Stiže i najpoznatiji šefovski trio: Oriol Kastro, Eduard Ksatru i Mateu Kazanjas iz fenomenalnog restorana Disfrutar. Zatim Sajmon Rogan, šef restoran L’ Enclume i pokretač farm-to-table pokreta. Iz Kopenhagena stiže Erik Vildgard sa svojom neverovatnom životnom pričom, a iz Gucci Osterije Masima Boture, šefovi Karime Lopez i Takahiko Taka Kondo.
Popisu šefova treba svakako dodati možda najpoznatije ime u svetu picajola – Franko Pepe. Reč je o velemajstoru pice, a svi pristuni će se pobliže upoznati s njegovim tajnama zanata.
Kroz brojne masterklasove posetioci će moći degustirati brojna maslinova ulja i vina i prisustvovati brojnim radionicama. Weekend Food Festival ove godine želi za istim stolom okupiti sve kojima su hrana i piće sastavni deo posla, pa će se govoriti o važnom segmentu prehrambene industrije: o hrani koja se svakodnevno nalazi na našem stolu, kao i o navikama nas potrošača koji svakodnevno kupujemo hranu. i izlagači iz svijeta kave, maslinovog ulja, sireva i tartufa. Nakon predavanja i panela, diskutiranja i degustiranja, večeri će se nastaviti uz najbolji spoj glazbe i hrane.
Weekend Food Festival je mesto okupljanja, druženja, stvaranja konekcija i umrežavanja, u opuštenoj atmosferi, uz odličnu hranu i još bolju zabavu. Ove godine očekuje se još veći broj posetilaca, a ulaznice osigurajte na www.weeekendfoodfestival.com i to uz popust od 20% do kraja februara.
Ženi je mesto u kuhinji. Ako za trenutak prihvatimo da je tačna, ova vekovima izgovarana rečenica i da ne vređa ženski rod, odmah za njom usledi re...
pročitaj jošChef Alain Ducasse nije samo sinonim za haute cuisine, njegovo kuvanje obuhvata različite formate, ne zanemarujući francusku instituciju bistroa. N...
pročitaj jošChef Nenad Atanasković, odnedavno poznat i široj publici zbog učešća u serijalu Master Chef Srbija, priredio je sredinom januara večeru sa menijem ...
pročitaj još