Mikk Parre je najbolji somelijer Evrope, Afrike i Bliskog istoka za 2024. godinu
Estonski somelijer Mikk Parre je pobednik takmičenja ASI Best Sommelier of Europe, Africa & Middle East. Drugo mesto je osvojila francuska takm...
pročitaj jošUdruženje somelijera Srbije – SERSA, od 27. do 29. oktobra u beogradskom hotelu Hyatt Regency, okuplja najbolje somelijere 13 zemalja Balkana. Pored njih, u Beograd stižu i kolege iz devet evropskih zemalja – Švedske, Nemačke, Poljske, Austrije, Francuske, Finske, Estonije, Norveške i Danske.
Ovi mladi ljudi pokazaće svoje znanje i ugostiteljske veštine, sa ciljem osvajanja prestižne titule za najboljeg somelijera Balkana, upravo na takmičenju Balkan Sommelier Challenge – Open Balkan 2022, navedeno je u saopštenju.
Tokom trodnevnog događaja, koji Udruženje Somelijera Srbije organizuje po drugi put, više od 50 stranih gostiju imaće priliku da se sa Srbijom upozna već prvog dana, na Reviji srpskih vina i rakija. Tom prilikom će im naši vinari i proizvođači rakija predstaviti srpski teroar pretočen u boce – dodaje se. Drugi dan je rezervisan za kvalifikacije takmičara i polufinale. Međunarodne sudije iz osam zemalja – Nemačke, Belgije, Letonije, Švedske, Austrije, Islanda, Španije i Estonije, već su pripremile raznovrsne i maštovite takmičarske zadatke.
„Priželjkujemo da se u finalu nađu srpski predstavnici – Dragiša Damljanović i Đorđe Matić, a da li će balkansko somelijersko zlato još jednom ostati u Srbiji, znaće se 29. oktobra, od 16 sati „, navode iz Udruženja.
Generalni pokrovitelj drugog takmičenja Balkan Sommelier Challenge – OPEN BALKAN 2022 je Telekom Srbija.
Molekularni momenat je temelj promišljanja u novom restoranu Delirium Silence. Bez obzira što je ovaj koncept u Srbiji prilično neistražen, chef Vl...
pročitaj jošU septembru 2022. godine Zemun je postao bogatiji za nesvakidašnji gastronomski eksperiment. Tri chefa, tri musketara, Nikola Rosić, Nenad Atanasko...
pročitaj jošChef Aleksandar Kerekeš se nakon Beograda zaputio na jedno od najlepših ostrva u Jadranskom moru. Kao i svaki profesionalac obišao je svaki kamen n...
pročitaj još